Printscreen
Политика Србија

СПРЕЧЕН ВЕЛИКИ ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Чанак позвао посланике из Приштине и Каталоније на међународни скуп, Маја Гојковић зауставила позив

Председница Народне скупштине Маја Гојковић изјавила је да је Ненад Чанак, без икаквих консултација, на међународни скуп "Идејом ЕУ до мира и развоја", поред парламентараца из Приштине, позвао и посланике каталонског парламента, али да је она тај позив зауставила.

Она је истакла да је тако спречен велики дипломатски скандал пошто би, да је позив реализован, то била увреда за Шпанију, земљу чији територијални интегритет и суверенитет Србија апсолутно подржава и која подржава територијални интегритет и суверенитет наше земље.

ОГЛАСИО СЕ ВУЧИЋ ПОВОДОМ СПРЕЧЕНОГ НАПАДА НА БЕСМРТНИ ПУК – ево шта је рекао

Према њеним речима, Чанак је, као председник скупштинског Одбора за европске интеграције, на скуп „Идејом ЕУ до мира и развоја“, који се одржава у Дому Народне скупштине, без консултација са њом и без њеног знања и чланова Одбора, позвао парламентарце самозване „државе Косово“, али и посланике шпанске покрајине Каталоније, која је одржала референдум о независности.

Објашњавајући како је позивница могла да буде упућена у Приштину и Каталонију, Гојковићева каже да је Чанак приватизовао организацију овог добро осмишљеног скупа, којем присуствују председници појединих парламената, министри, амбасадори, а ту су и шпански парламентарци.

„У разговору са запосленима у Одбору сазнала сам да су адресе за поједине потенцијалне учеснике овог скупа, којих овде нема после моје реакције, стизале директно из Лиге социјалдемократа Војводине.

То је био покушај ЛСВ да спроведе своју, а не политику државе Србије“, прецизирала је Маја Гојковић.

(ВИДЕО) ОНИ СУ ЛИКВИДИРАЛИ ТЕОРИСТЕ КОЈИ СУ ПЛАНИРАЛИ НАПАД НА ПУТИНА И ВУЧИЋА: Годинама су међу најбољим војницима на свету, а своје животе дају за одбрану Русије!

Она је додала да је након њене реакције скупштина упутила писмо парламенту Каталоније да су позвани грешком и да њихове потврде доласка не важе.

„Чанак сада нешто спинује оно што је урадио, не помињући Каталонију и његову намеру да управо у Београду, у Народној скупстини, посланици из Приштине и Каталоније поведу дијалог о томе како су извршили сецесију на територијама две суверене и пријатељске земље, као што су Србиија и Шпанија“, рекла је председница скупштине.

ТЕХЕРАН ПОЛУДЕО: ПАЛЕ АМЕРИЧКЕ ЗАСТАВЕ И ТРАМПОВЕ СЛИКЕ, РУСИ УЗ ЊИХ!

Она је додала да је секретар Одбора за евроинтеграције смењен, јер је налоге за позиве добијао од ЛСВ, те да ће тражити од чланова одбора да буду много активнији и да помније прате све што се тиче организације неког скупа, како би се убудуће избегли овакви скандали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИЛОВА ПОЛИЦИЈА ВРЕЂАЛА ХОДОЧАСНИКЕ ИЗ СРПСКЕ: МАЈКУ ВАМ СРПСКУ!

ШТА ТО ОМЛАДИНА ДОЗВОЉАВА: АНТИСРБИН У БАЊАЛУЦИ ТРАЖИ УКИДАЊЕ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ?

ОДСТУПИО ТЕРОРИСТА: ​Командант Хоџа“ одлази са места саветника Зорана Заева!

(ВИДЕО) ГРДОСИЈА Снимљен највећи талас на јужној хемисфери!

Извор: Курир/Политика/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon