Printscreen
Политика Србија

СПОРНИ УГОВОРИ Јеремић оштетио државу за око 5,2 милиона евра!

Скандал!

ПОЛОМИО КИЧМУ, НАПУКЛА МУ 3 РЕБРА: Бивши задругар Јањуш једва извукао живу главу, ово су детаљи голготе коју је преживео!

У наставку о аферама и упитним пословима и одлука некадашњег министра спољних послова Вука Јеремића, ЦИК доноси причу о спорним уговорима са „Енергопројектом“ из 2012. године којима је при процени вредности земљишта и зграда амбасада у Амбуџи (Нигерија) и Кампали (Уганда) вредност истих потцењена, а држава самим тим оштећена за 5.2 милиона евра.

Уговором који је 30. маја 2012. године тадашњи шеф дипломатије Вук Јеремић потписао са компанијом „Енергопројект Холдинг“ а.д, држава Србија је оштећена чак за 5.2 милиона евра.

ДВЕ ЖЕНЕ ПРОНАЂЕНЕ МРТВЕ У СЈЕНИЦИ: Видљиве посекотине на подлактицама, оставиле и ОПРОШТАЈНО ПИСМО

У том уговору са „Енергопројектом“ као основ за процену вредности земљишта амбасаде у Абуџи (Нигерија) и земљишту и зграде у Кампали (Уганда) узета је њихова принудна уместо тржишне вредности чиме је њихова цена умањена за више од пола милиона евра.

Група за интерну ревизију Министарства спољних послова (МСП) је 2013. Утврдила да је Јеремић својим потписом омогућио „Енергопројекту“ да, под маском посла изградње српске амбасаде у Абуџи, главном граду Нигерије, по нереално ниским ценама противправно присвоји вишемилионску имовину Републике Србије.

ДЕТАЉИ ХОРОРА У СЈЕНИЦИ Мајка и ћерка пронађене мртве, проћи ће вам струја кроз тело кад видите како су скончале и шта је пронађено поред лешева

Поред тога, две земљишне парцеле и два објекта у Лими (Перу), такође су процењење на нижу вредност него што је она заиста. Заправо, процењена је само вредност земљишта, док зграде и објекти на поседу нису ушле у процену. У уговору је потом приказана вредност као збирна, и процењена је на 356 хиљада евра.

Накнадном проценом вредности поменутог земљишта из 2015. године утврђено је да је његова реална вредност била 2.5 пута виша од оне приказане у уговор, што је штету нанету држави увећало за додатних 4.3 милиона евра, чиме је укупна штету по државу у овом послу достигла 5.2 милиона евра.

МАЈКА, ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ КОД ЗЛАТИБОРА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ, А САД СУ БАКА И ДЕКА УЧИНИЛИ ДИРЉИВ ГЕСТ: Бахати возач убио целу породицу, али не и сећање на њих!

Случај амбасаде у Абуџи

Под идејом и маском изградње српске амбасаде у главном граду Нигерије, Абуџи, Јеремић је као министар спољних послова потписао штетан уговор са „Енергопројектом“, чије је држави Србији нанет вишемилионски губитак. У име Србије уговор је потписао министар Вук Јеремић, а у име компанија „Енергопројект Холдинг“ и „Енергопројект Високоградња“ директори Владимир Миловановић и Дејан Јовићевић.

Уговором је било предвиђено да цена изградње амбасаде Србије у Абуџи и заостали дуг државе према „Енергопројекту“ за купљену зграду конзулата у Херцег Новом буду намирени тако што би у власништво те грађевинске компаније биле пренете четири грађевинске парцеле у иностранству са пратећим објектима. На име укупног дуга који је у уговору процењен на 3.549.249 евра, држава се обавезала да „Енергопројекту“ преда своја права на следећим непокретностима:

(ФОТО) Филип Лакатуш, који се избо због смрти своје бебе, нема 19, већ 26 убода: Ране зацељују, али не и срце за сином

– Право коришћења на делу (40 одсто) грађевинске парцеле у Абуџи које је нигеријска влада доделила Србији за изградњу амбасаде у вредности од 206.712 евра;

– Право дугорочног закупа на земљишту и право власништва на објекту у Кампали (Уганда) чија је вредност била процењена на 672.307 евра;

– Право својине на две парцеле у Лими (Перу), укупне површине 24,17 ара заједно са два резиденцијална објекта изграђена на тим парцелама укупне површине 1.540 квадрата. Укупна вредност парцела и објеката у Лими у уговору је процењена на 2.670.230 евра

Интерном контролом, коју је обавила Група за интерну ревизију у Министарству спољних послова 2013. године, утврђени су разни пропусти и незаконите одлуке у овом послу који је потписао тадашњи шеф дипломатије Јеремић. Ревизори су утврдили да је вредност свих поседа који су дати „Енергопројекту“ у уговорима намерно потцењена, и Влади, као и Министарству је предложено да се покрене поступак за поништење истих или да се измене делови овог уговора.

ВЕТАР, КИША, ЗИМА! Уживајте док можете, ево кад ће се време ДРАСТИЧНО ПРОМЕНИТИ

Према налазима контроле, вредност дела парцеле у Абуџи која је предата „Енергопројекту“ је била умањена за 30% вредности (90.000 евра). То је урађено тако што је у уговор унета њена принудна вредност која чини свега 70% тржишне вредности поменуте парцеле. По истом обрасцу у уговору је умањена и вредност парцеле у Кампали за 39%, чиме је држава оштећена за додатних 423.000 евра.

У Лими зграда амбасаде и резиденција очигледно нису вределе баш ништа

Приликом процена вредности имовине у Лими, проценитељи су израчунали само цену грађевинског земљишта без вредности зграда амбасаде и резиденције које се налазе на парцелама, а све то „аминовано“ потписом Јеремића у уговору. Вредност празног земљишта касније је у уговору приказана као укупна вредност земљишта заједно са зградама због чега је Србија оштећена за вредност поменутих зграда у износу од 356.000 евра.

Својим потписом Вук је одобрио и да вредност поседа у Кампали и Лими буде умањена за додатних пет одсто на име провизије „Енергопројекту“ чиме је државну имовину незаконито умањио за додатних 175.000 евра.

БИЛА ЈЕ НАЈЛЕПШИ НАЦИОНАЛНИ СИМБОЛ: После удаје за богатог бизнисмена у Венецији повукла се из јавности, а у 49. изгледа ФАНТАСТИЧНО!

Министарство је нову процену вештака прибавило 27.08.2015. године. Том проценом о стварној вредности парцела и објеката у Лими обелодањено је да је стварна, тржишна вредност износила око 8.8 милиона долара, што је два и по пута више у односу на вредност која је уписана у уговор са „Енергопројектом“ (3,6 милиона долара). Према тим налазима, држава је само на погрешној процени вредности земљишта у Лими оштећена за чак 5.200.000 долара.

Надлежни у МСП су током 2015. године иницирали читав низ неуспешних састанака са представницима „Енергопројекта“ како би постигли неки договор и отклонили недостатке у уговору. Због изостанка договора МСП је одбило да преузме зграду амбасаде у Абуџи због чега је, за смештај особља тамошње дипломатско-конзуларне мисије, било приморано да за годину дана (до 30. септембра 2016), продужи постојећи уговор о закупу Амбасаде и резиденције у главном граду Нигерије што је државу коштало додатних 106.000 евра. Решење још увек није пронађено.

(ФОТО) УБИЈ СРБИНА! Туриста из Србије једва извукао живу главу! Усташе поново вршљале!

Повезаност потписника уговора Вука Јеремића и директора “Енергопројекта” Миловановића

Вук Јеремић и директор Енергопројекта Владимир Миловановић, који се појављују као потписници штетног уговора по државу Србију, били су у истом периоду чланови руководства Тениског савеза Србије. Шест и по месеци пре закључења спорног Уговора о преносу непокретности њих двојица су 24. новембра 2011. године били изабрани на место председника (Јеремић), односно члана Управног одбора Тениског савеза Србије (Миловановић).

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНЕ СЦЕНЕ СА САХРАНЕ: Носили покојника, па га испустили у базен! Ожалошћени почели да вриште

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МОГЛО БИ СКУПО ДА ВАС КОШТА: Овакве фотографије никада не смете да објављујете на друштвеним мрежама!

УХАПШЕН ЛЕКАР У НОВОМ САДУ: Тражио 500 евра да би извршио операцију!

Српско небо без уљеза: НАБАВЉАМО ДРОНОВЕ ОД КИНЕ!

ДАЧИЋ: Знате кад ћемо признати Косово – КАД НА ВРБИ РОДИ ГРОЖЂЕ!

Тачи идуће недеље са Трампом разговара о промени границе

ДАЧИЋ: Путин је искрен пријатељ

НИКОЛА САНДУЛОВИЋ ПРЕТИО БИВШОЈ ЖЕНИ! Силвија се БОЈИ ЗА ЖИВОТ, одмах се обратила полицији!

(ВИДЕО) ПАВКОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О РАЗГОВОРИМА СА КОШТУНИЦОМ: Наредите, ракетама ћемо спречити изручење Слобе

CIK/Alo

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat