Регион

Споменик дечаку ког је свирепо убио Насер Орић

Борачка организација Републике Српске одужује дуг најневинијој жртви, дванаестогодишњем дечаку Слободану Стојановићу страдалом од стране Орићевих кољача.

Смрт Слободана Стојановића показала је колико се мрзeло све српско. Најмлађи Стојановић, Слободан (12) измакао је пажњи родитеља и кришом се се ноћу вратио из збега у своје село, по свог пса. Ухватиле су га хорде Насера Орића међу којима је била је и једна Албанка, Етифета Весели. Зверски су га мучили до смрти. Он је пронађен са шест избијених зуба горње вилице и са разрезаним трбухом у облику крста, а руке су му до лаката биле одсeчене.

public

Како, за „Новости“, каже академик Драгољуб Драго Мирковић из Бијељине, власник фирме „Евро мермер“ дуго се чекалочаст, договарало и организовало да се Слоби подигне споменик. На крају, он је одлучио да уради белег дечаку у  и за поруку читавом свету. Београдски ликовни уметник, Мирко Мркић, урадио је рељеф дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића.

Споменик би, како каже генерал Миломир Савчић, председник Борачке организације Републике Српске, требало да буде завршен до почетка јесени и биће постављен у зворничком крају на месту које ће бити видљиво људима и пролазницима и онима који ту бораве из сваког угла.

Драгољуб Драго Марковић је у Републици Српској и Црној Гори урадио бесплатно више од 500 споменика палим борцима ВРС и неколико стотина социјално угроженим људима.

– Богу хвала, сада је завршетак споменика само техничко питање, јер је БОРС испунила све обавезе према уметнику који је радио рељеф, а остало је моја брига – каже Мирковић. – На споменику ће бити исклесане мисли великих домаћих и светских умова о деци, њиховим судбинама, нашем односу према њима и обавези света да чува, не само њихове животе, већ и права и да им обезбеди безбрижно детињство.

Извор: Новости, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНО: Лане Гутовић извређао премијерку

Црна Гора: Врховни суд обара оптужницу за „државни удар“

Овај Британац је био у ОВК, а сада ПОЗИВА ШИПТАРЕ ДА СЕ НАОРУЖАЈУ

Састали се Вулин и Шојгу, потврђена испорука МиГ-ова и тенкова, разговарало се и о С-300

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat