Друштво

ОДАЈУ ПОЧАСТ ПРЕЦИМА: Гвоздени пук добија спомен-собу

У куршумлијском селу Игришту постављен је темељ за изградњу спомен-собе посвећене Гвозденом пуку, најелитнијој јединици Српске војске из Првог светског рата
јутјуб

Удружење “Гвоздени пук” и мештани куршумлијског села Игришта, које је удаљено десетак километара од административног прелаза са Косовом и Метохијом, подигли су средином октобра први споменик јунацима Гвозденог пука, а сада настављају радове на уређењу читавог комплекса.

Постављен је темељ за изградњу спомен-собе посвећене Гвозденом пуку, најелитнијој јединици Српске војске из Првог светског рата. Спомен-соба биће саграђена надомак споменика који је посвећен овој јединици, а који је откривен у октобру прошле године.

У спомен-соби Гвозденом пуку, за коју је постављен камен темељац, биће сачувани сувенири, експонати и фотографије из периода Првог светског рата.

– Уз помоћ Војске Србије и мештана, наше удружење је завршило радове око темеља за изградњу будуће спомен-собе која ће бити отворена у част седамнаесторо младића, колико их је тада било у селу, који су тада с поносом и сложно отишли у рат – истиче Живота Јевремовић, председник Удружења “Гвоздени пук”. У знак сећања на некадашње припаднике Гвозденог пука, раније је у Игришту засађено 17 оморика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

Ево зашто СРБИ имају НАБИЈЕНЕ ОДСЕЧЕНЕ ТУРСКЕ ГЛАВЕ на ГРБОВИМА својих градова!

Врхунац либералних тековина – одузимање деце традиционалним породицама

Израелски професор: ,,Јасеновац је био ГОРИ ОД АУШВИЦА, канонизација Степинца ЈЕ ЗЛОЧИН!“

Извор: Новости, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed