МУП
Србија Хроника

(ВИДЕО/ФОТО) СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ХАПШЕЊА У БЕОГРАДУ И ПАРАЋИНУ: Криминалци пали раном зором у гаћама!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, на ширем подручју Београда и Параћина, ухапсили су 16 особа осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе од јануара 2015. до децембра 2017. године, починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, злоупотреба положаја одоговорног лица, пореска утаја и прање новца.

С РАДНОГ МЕСТА ПРАВО НА ГРОБЉЕ: До пензије пет година дуже?!

У сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Пореском полицијом, ухапшени су Е.Х. (1962), одговорно лице привредних друштава „Фактор промет“ доо, „Фоцус медиатор цомпанy“ доо и „Брантом ентерприсес лимитед“ У.К. Лондон, који се сумњичи да је организатор организоване криминалне групе, одговорно лице предузећа „„Феникс медицом“ доо З.Ј. (1965) и одговорно лице привредног друштва „Маркетинг солутионс про“ доо Ј.Б. (1990).

Ухапшени су и М.Б. (1980), С.Ј. (1965), Р.И. (1968), З.К. (1957), З.К. (1957), Ж.В. (1973), Н.К. (1987), М.И. (1955), С.М. (1969), П.Р. (1984), И.М. (1994), А.Ј. (1996), Р.Ј. (1960) и Р.Х. (1999), док је за још једном особом расписана потрага.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОТАЦ ИЗ ПАКЛА! Дете се оклизнуло на леду, А МОНСТРУМ ЈЕ ПОДИВЉАО!

МУП

Украјинка Диана Ланкина задивила целу Мачву: Има само 20 година и у Богатићу ради посао због ког јој се сви клањају, а ево шта каже о омладини у Србији

Постоје основи сумње да је Е.Х. почетком јануара 2015. године на територији Србије, организовао криминалну групу, чији су припадници основали привредно друштво са седиштем у Великој Британији, отворили нерезидентне рачуне тог друштва у Републици Македонији и основали четири привредна друштва са седиштем у Републици Србији.

На рачуне привредних друштава у Србији, како се сумња, више привредних субјеката из наше земље, по фиктивном основу уплатило је 520 милиона динара, након чега су та средства конвертнована у евре и пренета на нерезидентне рачуне у Македонији.

Огласила се полиција поводом нереда на Вечитом дербију: Међу повређенима и странци, укупно 26 особа ухапшено

Сумња се, да су потом осумњичени припадници организоване криминалне групе одлазили у Македонију, подизали новац и преносили га у Србију у износима појединачно мањим од 10.000 евра.

Новац је потом, како се сумња, Е.Х лично, или преко других чланова организоване криминалне групе, у готовини враћао одговорним лицима привредних субјеката која су, првобитно, новац фиктивно уплатила фирмама које су припадници криминалне групе основали у Србији, при чему је осумњичени Е.Х. задржавао провизију од око осам одсто.

Преживели навијач Партизана је унакажен: Избијени му сви зуби, откинут нос, скоро остао без увета

МУП

(ВИДЕО) Ко је и зашто хтео да преузме Југ? Дошли су идентично обучени и напали „шипку“ кад се најмање очекивало! Хронологија крваве туче међу Гробарима и пропалог пуча на дербију!

Сумња се да су на тај начин, припадници организоване криминалне групе прибавили за себе противрпавну имовинску корист вишу од 41.000.000 динара.

Одговорна лица фирми у Србији, потом су, како се сумња, рачуне са неистинитом садржином, које су прибавили од осумњичених припадника организоване криминалне групе, неосновано искористили као претходни порез са правом на одбитак и исказали га у пореским пријавама ПДВ-а, чиме су утајлили око 91.000.000 динара.

Против 19 одговорних лица тих привредних друштава биће поднета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба положаја одоговорног лица, пореска утаја и прање новца.

(ВИДЕО) СПЛИЋАНИ СЕ ТУКЛИ НА ДЕРБИЈУ СА ГРОБАРИМА! Хрват изазвао тучу, па добио нож у леђа!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСТИНА УГЛЕДАЛА СВЕТЛОСТ ДАНА: Поверљив документ ХВО-а потврда злочина Бошњака над Србима

Руси поручили амбасадору САД: Косово врати Србији, Америку Индијанцима!

СРБИЈА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ МАКЕДОНИЈЕ, ако Скопље подржи чланство тзв. Косова у УНЕСЦО И ИНТЕРПОЛУ!

НЕМОРАЛНА ОПАТИЦА: Рађала је децу, помагала љубавнику у убиствима и водила БЛУДНИ ЖИВОТ који је згрозио и невернике

Извор: Курир.рс, МУП

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat