Wikipedia
Друштво Србија

СПАСИО ДЕТЕ ИЗ НАБУЈАЛЕ РЕКЕ: Херојско дело матуранта из Ужица!

Огњен Дамљановић (19) видео дечака (3) како упада у Ђетињу и без размишљања скочио у воду и спасио га. Храбри тинејџер је, иначе, ове године на том месту први пут пливао за Богојављенски крст.

(ФОТО/ВИДЕО) НА ГУГЛУ ПРОНАШАО НЕСТАЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОН: Због стања олупине било је јасно зашто је место пада морало да буде тајна!

Огњен Дамљановић (19) из Ужица прекјуче је спасио живот трогодишњем дечаку, скочивши за њим у набујалу Ђетињу! Храбри тинејџер каже да се није ни тренутак двоумио да ли да скочи у хладну реку кад је видео дете како упада у воду и дави се!
Он је, иначе, ове године баш на том месту први пут пливао за Богојављенски крст!

Бујица га бацала

Огњен је матурант Економске школе, а у суботу по подне се рекреирао на обали реке. Најпре је трчао, потом је вежбао на справама на терену близу воде, а када је завршио са вежбањем, сео је на оближњу клупу и гледао у реку.

– Имао сам слушалице на ушима, слушао музику и гледао у воду, кад сам видео дете како корача кејом. Одједном се оклизнуло и упало у воду. Вода га је одмах понела и тад сам чуо његову мајку како запомаже. Викала је детету да маше рукама и ногама како би се одржало на површини воде. Одмах сам одбацио слушалице, мобилни телефон и ранац и скочио у реку – прича Огњен.

МАЈКА НАШЛА СВОЈЕ УКРАДЕНО ДЕТЕ У СЕЛУ ОРАШАЦ КОД ОБРЕНОВЦА: Кад сам је видела, знала сам да је моја!

Дечак је, каже он, био удаљен пет до шест метара од обале.
– Бујица га је више бацала лево-десно него низводно. Допливао сам до њега, ухватио га и кренуо ка обали. На обали га је прихватио неки старији човек. Тек тада је дечак почео да плаче… Мајка му је била ту, свукла је сина и огрнула га јакном, а мени је неки човек понудио да ме одмах одвезе кући јер сам био сав мокар. Мајка детета ми се захваљивала, али нисам стигао да чујем како су зову жена и дете, јер се одједном створила гужва, а журио сам кући да се пресвучем – наводи храбри матурант.

Он додаје да се ниједног момента није двоумио да ли да скочи. Притом, знао је каква је Ђетиња зими, јер је у јануару први пут пливао у њој за Богојављенски крст.

ШОК У НЕМАЧКОЈ! ОФИЦИР БУНДЕСВЕРА ТРАЖИ АЗИЛ У РУСИЈИ: Провалио где Амери крију нуклеарке, САДА МУ ЈЕ ЖИВОТ ПАКАО!

Сишао до кеја

Драма на Ђетињи се одиграла пред више очевидаца, а тинејџерка М. Ј. (17), ученица друге године ужичке гимназије, каже да ју је тргло панично запомагање једне жене на обали.
– Викала је: „Лазаре, маши рукама и ногама, Лазаре…!“ Тад је један младић скочио у воду, допливао до дечака, зграбио га и пошао назад ка обали. Скупило се тамо још народа, огрнули су дете јакнама… Сва срећа да је тај младић био ту јер би се дете сигурно удавило. Никада те слике нећу моћи да заборавим – рекла је М. Ј.

(ВИДЕО) ОСТВАРИЛО СЕ ПРОРОЧАНСТВО БАБА ВАНГЕ: Предвидела Путинову победу, а ево ко ће постати господар света!

На том делу обале Ђетиње, где се плива за Богојављенски крст, поред саме воде се налази бетонски део широк око два метра, а изнад њега се уздиже обала, где су терени за рекреацију. До поменутог бетонског кеја, који је ових дана набујала Ђетиња прекрила водом, силази се степеништем.
Неки очевици кажу да је дечак у гуменим чизмицама сишао до кеја како би газио по води, кад се оклизнуо, а бујица га је муњевито повукла.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРИЗА У МАКЕДОНИЈИ: Протести испред кућа посланика, полиција предузима акције

(ВИДЕО) ОСТВАРИЛО СЕ ПРОРОЧАНСТВО БАБА ВАНГЕ: Предвидела Путинову победу, а ево ко ће постати господар света!

ОВО ЈЕ ПАКЛЕНИ ПЛАН ВАШИНГТОНА: Обучавају терористе да им дају повод за напад

БИЗАРНЕ НЕСРЕЋЕ ПОТРЕСАЈУ СРБИЈУ: Свиње једу људе по оборима! Тела раскомадана до непрепознатљивости!

ГОДИШЊИЦА СМРТИ: Тандем из Срећних људи умро истог датума

СРПСКА ГЛУМИЦА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕБОЛИ ТРАГЕДИЈУ: Бранка ускоро пуни 100 година, а још памти тренутак кад су јој рекли СТРАВИЧНУ ИСТИНУ

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat