Друштво Србија

Сорошевци на Андрићевом венцу оптуживали Републику Српску за ,,геноцид“, пролазници их гађали

Активисти екстремистичке антисрпске сорошевске организације ,,Иницијатива младих за људска права" покушали су вечерас да на Андрићевом венцу у Београду одрже перформанс етикетирања Републике Српске као ,,геноцидне творевине", међутим присутни грађани оштро су негодовали и гађали их балонима пуним воде.

Полиција је кордоном окружила активисте Иницијативе младих за људска права док су развијали транспарент са натписом ,,Никад нећемо заборавити геноцид у Сребреници“ и транспаренте са увредама на рачун Републике Српске.

Анита Митић, председница Иницијативе младих за људска права, се хвали провокацијом у центру Београда на свом фејсбук профилу.

Присутни грађани, шокирани срамним понашањем изгредника, почели су да добацују активистима ,,колико вас плаћа Сорош“ и ,,зашто не спомињете српске жртве“. На лице места дошло је и неколико активиста патриотских организација који су развили транспарент са натписом ,,Отаџбина памти злочин над Србима“, а један човек је преко мегафона узвикивао да је Насер Орић крив за геноцид над Србима подрињског краја. Активисти патриотских организација запалили су свеће у знак помена на српске жртве Подриња.

Пошто су се активисти Иницијативе младих за људска права изругивали на помен српских жртви и пробали да поруше запаљене свеће, грађани су из револта гађали изгреднике балонима пуним воде, након чега су они почели да беже. Присутни грађани су им добацивали ,,како ћете кући усташе“.

Патриоте пале свеће за српске жртве

Подсећамо да екстремистичку антисрпску организацију Иницијатива младих за људска права финансирају Сорошев Фонд за отворено друштво, америчка Национална задужбина за демократију која функционише као параван ЦИА, USAID, шиптарске сепаратистичке институције са Косова, као и читав низ страних амбасада западних земаља. Председница организације Анита Митић је 2013. путовала у Вашингтон ради обуке за активисте невладиног сектора.

Анита Митић, председница Иницијативе младих за људска права

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu