Foto: Damir Dervišagić, Filip Plavčić, Profimedia
Политика Србија

ШОКАНТНО! ШЕШЕЉ ИЗНЕО ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ: Томислав Николић је покрао Титово благо!

Шеф радикала тврди да је Николић противзаконито отворио сеф у НБС. Јошка Броз каже да му је судија рекао да фали велики део имовине и пита се зашто породица није позвана на отварање сефа

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Велика звезда светског фудбала за длаку избегла смрт на терену! Саиграч му спасао живот

Војислав Шешељ, лидера радикала, тврди да је Томислав Николић, бивши председник Србије, „покрао Титово благо“!

Шешељ у разговору за Курир подсећа да је Николић формирао комисију (2013. године) која је отпечатила и пописала садржај Титовог сефа – „депоа 555“, а са којим јавност никад није упозната, те да је сигуран да је некадашњи шеф државе узео нешто од блага које је похрањено иза доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита.

МЛАДИ МИЛИЈАРДЕР (32) ИМА ПЛАН ДА ЖИВИ ВЕЧНО: Платио 10.000 долара да га убију и аплоудују мозак на интернет!

– Николић је направио ону противзакониту комисију и отворио запечаћени сеф. Убеђен сам да није могао да одоли а да не узме нешто. Нико не зна шта је ту тачно било и шта су тада украли, а било је, колико се зна, много вредних ствари. Па сетите се само златних табакера још од Карађорђевића – наводи Шешељ.

Продају му ордење

На питање на основу чега тврди да је Николић украо део блага и да ли за то има доказе, Шешељ каже:
– Па зато што је такав човек. А и зашто је он уопште отварао сеф? По ком то закону? Сумњиво је што томе није присуствовао нико из Титове породице нити адвокат.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОГ ЈЕ СУД ПРОГЛАСИО ПОКОЈНИМ: За све криви жену, а ево и зашто!

Да је Титов сеф похаран, Шешељ, али и Јошка Броз, народни посланик и Титов унук, говорили су јуче ујутру и на ТВ Хепи. Броз је причао о суђењу за Титову имовину, које траје унедоглед, и навео да му је један од судија из тог поступка рекао да много имовине фали, а да је то узео неко из власти!

– На последњем рочишту судија ме позове унутра и каже: „Знам да од тога пола фали, то нисмо узели ни ти ни ја, него неко у власти“ – казао је Броз, а на опаску новинара да се Титово ордење продаје на аукцијама по свету, али да то не продаје он, Титов унук је рекао:
– Ко зна ко (то продаје, прим. аут.).

На то је реаговао Шешељ речима: – Тренутно Тома Николић.

Броз је на то у емисији подсетио да комисија коју је формирао Николић није позвала никога од породице нити њихових адвоката када је ушла у Титов сеф.

У разговору за Курир, Броз наводи да не зна зашто Николић није хтео да неко од породице присуствује отварању сефа, те да они и даље не знају шта је све комисија коју је формирао бивши председник пописала.

(ВИДЕО) ЗЛАТНА ГРОЗНИЦА ТРЕСЕ СИБИР! Авион је јуче испустио ТРИ ТОНЕ ЗЛАТА, мештани кренули да се ОБОГАТЕ!

На опаску да је Шешељ казао да се Николић лично окористио, Броз наводи:
– Не знам. Вероватно да нешто има, доста зна.

Броз каже да судство неће да се замера власти и да је зато његов поступак најдужи у историји.
– Шта год да фали, покренуће се судски поступак против Н. Н. лица и откриће се где је то. Неће судство да се замера с влашћу и то ти је – каже он, а на опаску да појасни разговор с тим судијом који му је рекао да много тога фали на списку и да је то узео неко из власти, Броз наводи:
– Судија је, нећу да откривам име, мислио на све власти од онда. То није нестало ођедном, него до осамдесете наовамо.

Фали и оружје

Како каже, не зна шта све фали од Титове имовине.
– Фали све могуће – оружје, експонати, шта ја знам. То се крије. Нико нема приступ томе, суду се не достављају подаци које тражи од Меморијалног центра, па онда морају под претњом, па кажњавање… – каже он, а на питање да ли постоји списак имовине када је она смештена у сеф, Броз додаје:
– Била су четири списка – за Жарка, Мишу, Јованку и тај четврти, који је сакривен. Шта је са сефом из Ужичке? Сеф који је тамо отворен је сеф из Белог двора, али шта је са сефом из црвеног салона куће у којој је радио? Много је нелогичности.
Николић није одговорио на питања послата у СМС.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОГЛАСИЛА СЕ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕНА ДЕВОЈКА: Људи не знају у каквом сам страху живела!

Историчар Живко Брковић
ТИТУ УКРАЛИ И КОРИНТСКИ ШЛЕМ И ЗЛАТНУ СФИНГУ

Историчар Живко Брковић казао је раније за Курир да из виле Мир, која је прављена за Тита, недостају ретки, скупи антиквитети непроцењиве вредности:
– Неке од тих ствари немају цену. Користим игру речи, па кажем да све то вреди 100 милијарди долара. Чињеница је да се највећем броју тога губи траг након што се тамо уселио Милошевић. Међу имовином је био коринтски шлем из 7. века пре нове ере, који је Тито добио на поклон од грчког краља Павла. Његова вредност је непроцењива. Затим, много је вредна и сфинга добијена од египатског председника Насера.

„МАРКО ЈЕ ПРИМИО ПРВИ МЕТАК“ Исповест сестре програмера рањеног у КРВАВОМ ПИРУ у Рузвелтовој

Тајна „депоа 555“

У СЕФУ 30 КГ ЗЛАТА, ДИЈАМАНТИ, БРИЉАНТИ…

Према писању медија, у Титовом сефу, који је био запечаћен под ознаком „депо 555“, било је око 30 килограма злата у полугама и у праху, 2.663 комада великих и малих златника и 149 дијаманата и бриљаната. У сефу је било и 1.271 комад нумизматичког новца огромне вредности, 13 одликовања, 251 предмет од злата и других племенитих метала, 18 комплета посуда од сребра с позлатом, 83 медаљона, затим бисера, привезака, значака и позлаћене дугмади, као и веће своте долара и марака. На списку драгоцености била је и круна краљице Марије, златни медаљон с њеним ликом и ликом краља Александра, привезак с фотографијом Романових…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом; Док су социјалисти владали, фабрике су радиле

ВУЛИН О ГОДИШЊИЦИ КОСОВСКОГ ПОГРОМА: Правде за Србе нема!

Лавров: Западна пропаганда је све примитивнија и безобразнија

ШЕШЕЉ: Зорана мора у затвор, а надлежни нека ме повуку!

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat