pixabay.com
Друштво Србија

ШОКАНТНО ПОСКУПЉЕЊЕ! Београђани ће за одржавање зграда убудуће морати да издвоје и до 50 ОДСТО ВИШЕ НОВЦА

Београђани чије стамбене зграде одржава ЈП "Градско стамбено" убудуће ће ову услугу плаћати и до 50 одсто скупље.

МОНСТРУМ ИЗ ЗВЕЗДАРСКЕ ШУМЕ Малиша је Кају (3) силовао до смрти, од мучења јој попуцали органи, а он сад ОВО ради у затвору!

Надзорни одбор овог предузећа донео је 17. јула одлуку о повећању цена редовног или текућег одржавања, коју је 15. августа потписао и одобрио градоначелник Београда др Зоран Радојичић, чиме је она већ дан касније ступила на снагу.

О ОВОМ СЕЛУ БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА: Млади одавде не одлазе, а када чујете шта све имају, пожелећете да се тамо преселите!

Становници престонице ће тако, само за одржавање и чишћење зграда, као и плату управника, сваког месеца морати да издвајају више од 2.000 динара.

(ФОТО) ДРАМА У ПРОКУПЉУ: Трудница тешко повређена у несрећи, бебу извукли царским резом, БОРЕ ИМ СЕ ЗА ЖИВОТ!

Подсетимо, Београђани су редовно одржавање преко „Градског стамбеног“, у зградама са лифтом, до сада преко рачуна „Инфостана“ плаћали 11,47 динара по квадрату (са ПДВ-ом), а по новој цени то ће бити чак 17,12 динара, што је повећање од преко 49 одсто.

СРПКИЊА ПЛАТИЛА 10.000 ЕВРА ДА СЕ ИЗ ЊЕНЕ КУЋЕ ИСЕЛИ ХРВАТ који је ту живео НЕЗАКОНИТО, а онда је сачекао НОВИ ШОК!

Нешто мањи цех имаће они у зградама без лифта који су издвајали 7,44 динара по квадрату, а убудуће ће морати 10,72, што је повећање од 44 одсто.

(ВИДЕО) ПОСЛЕДЊА СЦЕНА ХОРОРА НА ГРАДИЛИШТУ: Извучено тело радника, спасиоци испод рушевина затекли НАЈЈЕЗИВИЈИ ПРИЗОР!

У пракси то значи да ће станари који имају просечан стан од 60 квадрата, у стамбеном објекту са лифтом, уместо досадашњих 686,2 убудуће месечно плаћати 1.027,2 динара.

ШЕШЕЉЕВО ГОСТОВАЊЕ НА ТВ ПИНК ИЗАЗВАЛО БЕС: Огласио се и његов син Александар, тврди да…

„Градоначелник Београда донео је 15. 8. 2018. решење којим се даје сагласност на захтев нашег предузећа да се коригује висина накнаде за текуће одржавање стамбених зграда. Исто је ступило на снагу дан касније. Нова цена одржавања зграде без лифта је 8,93 динара по квадрату стамбене површине, без ПДВ-а, а нешто виша је за зграде у којима постоји лифт и износи 14,27 дин/м2, без ПДВ-а“, потврдили су из „Градског стамбеног“.

Међутим, веома је интересантно образложење захтева за повећање цене које је ово предузеће упутило градоначелнику, а у којем се позивају на одлуку Скупштине града од 26. јуна ове године. Наиме, Скупштина је тада донела одлуку о минималној висини износа текућег или редовног одржавања зграда у износу од 360,85 динара у зградама без лифта, односно 469,11 за зграде са лифтом.

„Стамбено“ је, пак, како стоји у документу „анализом важећих цена услуга које ово предузеће пружа, дошло до закључка да 120.165 станова тренутно плаћа нижу цену текућег одржавања од прописане минималне цене садржане у одлуци“.

Сходно томе су решили да свима поскупи услуга и до 50 одсто.

Посебно треба напоменути да је ово друго поскупљење услуга „Градског стамбеног“ за последњих годину и кусур дана, пошто су у јулу 2017. цене повећане за 20 одсто (ниједно друго градско предузеће није значајније дизало цене својих услуга). А одлука о поскупљењу практично је прва коју је потписао нови директор овог градског предузећа Владимир Брашић.

Можда и главни разлог за огромно поскупљење су неочекивано ниски приходи „Стамбеног“.

Како стоји у извештају о реализацији годишњег плана и програма пословања за други квартал 2018. године, „приход по основу редовног одржавања планиран је у износу од 858.500.000 динара, а реализован у износу од 445.936.000, што чини 51 одсто планираног износа. До повећања прихода доћи ће у наредним кварталима, као резултат реализације планираног повећања висине накнаде за одржавање“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) О МОЈ БОЖЕ, ШТА СВЕ ЈУГИЋ МОЖЕ: Па то само ЕРЕ могу тако да се снађу! ХИТ-СНИМАК НА ФЕЈСБУКУ О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА

Кина негира Трампове оптужбе о хаковању имејлова Х.Клинтон

Трамп тврди: Није Русија хаковала Хилари, већ Кина

ВЛАДА ОДОБРИЛА ИЗГРАДЊУ ЈАРБОЛА ОД 80 МЕТАРА НА УШЋУ, А ЕВО КАД КРЕЋУ РАДОВИ!

Руски посланик: Порошенко оптужује Москву за мешање у изборе у случају пораза

„Неће проћи“! Оштра порука Београду из Подгорице

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu