Политика Србија

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: БЛАГО ГАДАФИЈА СКРИВЕНО У СРБИЈИ

Либијски вођа Муамер ел Гадафи сакрио је на тајне рачуне у Србији милионе, за којима су у нашој земљи трагали француски обавештајци.

Српски телеграф дошао је до шокантне службене белешке која открива да су Французи имали озбиљне индиције да је Гадафи део блага изнетог из Либије преко појединих фирми пласирао на рачуне једне српске банке. За тим новцем, након промена у Србији 2000. године и гашења те банке, интензивно је трагао француски обавештајац послат у Београд као аташе, за шта су сазнале и наше службе.

(ФОТО) ОДАЛИ СЕ У КАФАНИ: Фудбалери Звезде открили ко је запалио аутобус!

Најмање три милиона марака легендарни либијски вођа оставио је у нашој земљи на тајним рачунима, стоји дословце у службеној белешци до које је дошао наш лист. Шта је било са тим новцем, да ли је неко успео да га подигне с обзиром на то да су као параван коришћена предузећа, домаћа и страна, која су пословала у Либији, па је новац пребациван све док му се не изгуби траг, остало је непознато до данас.

СПЕЦИЈАЛНА МИСИЈА

Углавном, према поменутој белешци, француски обавештајац у улози аташеа дошао је у Србију после 5. октобра 2000. са специјалном мисијом да истражи где су Гадафијеви милиони. Овај документ носи датум из априла 2001. и из њега се може закључити да је та потрага увелико у току, али не и какав је њен исход. Пошто је Француска са либијским лидером тесно сарађивала, баш као и некадашња Југославија, није ни чудо што су управо службе из те земље ушле у траг новцу у то време неприкосновеног лидера Либије.

КАЛИНИЋ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕСИЛО КАДА МУ ЈЕ ДРАГАН НИКОЛИЋ ДОШАО НА РОЂЕНДАН: Кад се појавио на вратима сви смо гледали у њега… ОВО ЈЕ ПРИЧА КОЈУ МАЛО КО ЗНА

С друге стране, као осведочени пријатељ наше земље, са којом је привредна и свака друга сарадња била интензивна, Гадафи је имао безгранично поверење у Југославију, коју је одабрао за место где ће износити део свог богатства. Према нашим сазнањима, Гадафи је преко посредника новац поверио једној тада јакој српској банци, али како је Србија дуго била под санкцијама, те паре нису могле легално да буду извучене из Либије, већ само под параваном грађевинских фирми и великих инвестиција. Новац се преусмеравао на фиктивне рачуне, од чега се делимично плаћало нашим фирмама које су тамо изводиле радове, док се део сливао на Гадафијеве приватне рачуне, не на његово име, наравно.

(ВИДЕО) РЕКЛИ СУ ДА ИМА ГРИП, А ПРОБУДИО СЕ БЕЗ РУКУ И НОГУ: Због лекарске грешке завршио у колицима, сада мора да скупи 200.000 евра за протезе!

У службеној белешци стоји да се неименовани службеник француске амбасаде за тај новац дискретно распитује по државним институцијама, банкама и појединим предузећима.

– Према оперативним подацима, дошли смо до сазнања да се службеник амбасаде Француске распитује за тајне рачуне Муамера Гадафија у Србији. Према изјави сведока који је разговарао са службеником амбасаде, постоје сазнања да су средства већа од три милиона марака, за шта се сумња да је само један део, налазе депонована на неком рачуну – стоји, између осталог, у овом поверљивом документу.

НЕЗАПАМЋЕНА ДРАМА У БОРЧИ: Комшија на силу увукао девојчицу у кућу, па је додиривао по телу! Отац побеснео, отрчао да види шта се дешава, а онда је кренуо ХАОС!

Коментаришући текст службене белешке, бивши обавештајац Божа Спасић за Српски телеграф каже да још нема конкретних доказа о Гадафијевим милионима у Србији, али да није случајно да су француске дипломате уплетене у истраживање.

– Чињеница је да нам је Гадафи као велики пријатељ давао заиста огромне донације, па је могуће да је део тих пара завршавао на поверљивим рачунима. После 2000. на западу је почела хајка на Гадафија и припреме за оно што ће касније уследити. Зато и не чуди што су француске обавештајне службе истраживале ток Гадафијевог новца ван Либије, јер је он био главни финансијер многих тамошњих државних пројеката – објашњава Спасић.

ШТА КАЖЕ ПРИЈАТЕЉ

Некадашњи шеф београдске полиције Марко Ницовић тврди да су информације о тајним парама Французи највероватније добили предајом поверљивих докумената о договорима Милошевића и либијског лидера.

– Гадафи је давао капом и шаком и Британцима и Немцима, а највише Французима. Сигурно је део великог новца завршио и у Југославији, само је питање где су сад те паре. Кад је ДОС дошао на власт и кренуле инвазије Запада на Ирак и Либију, наше службе безбедности буквално су предале у руке Американцима све планове које је Милошевић имао са Гадафијем – истиче Ницовић.

(ВИДЕО) ПОТРЕСНА ПРИЧА ВИТОМИРА ИЗ КРЕМИНА: Једини је становник села код Фоче, а живи у штали! Да га ловци нису видели, за њега се не би ни знало!

Гадафијев дугогодишњи пријатељ и бивши председник СРЈ Зоран Лилић каже за наш лист да о склањању Гадафијевих пара у Србију не зна ништа, али не искључује могућност да су оне негде нашле уточиште.

– Не верујем да је Гадафијев новац завршио у Србији, што не значи да није. Свакако су Французи највише профитирали од његових пара, па сигурно да због свог интереса имају разлога да спекулишу информацијама како су и овде склањани његови милиони. О томе заиста ништа не знам, али можда ће једног дана доћи време да се истина сазна – поручује Лилић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТЕМПИРАНА БОМБА: Језеро које сваке секунде може да експлодира

ОЛИМПИЈАДА И МУНДИЈАЛ: Сигнал да ратови почну!

РУСИЈА БРАНИ КРИМСКИ МОСТ с копна, с мора, под водом, из ваздуха и – ИЗ СВЕМИРА!

(ВИДЕО) ХИЛАРИ ЈАВНО СТАВИЛА НА ГЛАВУ РУСКУ ШУБАРУ: Ако не можеш да их победиш, придружи им се!

ЂИЛАСОВЦИ БИ САМО ДА ДИВЉАЈУ И РУШЕ! Сергеј Трифуновић Пашића назвао злотвором, ХОЋЕ ДА РУШИ ЊЕГОВ СПОМЕНИК!

Хоће ли будућност Србије бити боља ако се одрекнемо Косова и Метохије

Извор: Српски телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon