Pixabay
Друштво Србија

ШОКАНТНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА! МЕЂУ ОСНОВЦИМА СВЕ ВИШЕ ДЕЦЕ ПАТОЛОШКИХ КОЦКАРА! Сваки трећи ђак у Србији редовно се клади и коцка!

Сваки трећи ученик иде у кладионицу, а навучени су и на спортско клађење, рулет, слот-апарате, покер и блек-џек. Чак 14 одсто њих у свет коцке увели су родитељи!

ПОДМУКЛИ НОВОГОДИШЊИ ПЛАНОВИ: Шиптари 14. децембра формирају војску, а север Косова ће напасти…

Сваки трећи ученик основне и средње школе у Србији редовно игра кладионицу, а скоро пет одсто деце у нашој земљи су патолошки коцкари! Што је најгоре, многи од њих су у свет коцке ушли јер су то видели од својих родитеља!

То показује најновије истраживање Центра за одвикавање од коцкања „Живот није игра“, према којем је најгора ситуација у Београду, Новом Саду, Нишу и другим великим градовима. У њима кладионице „ничу“ буквално на сваком кораку, а нарочито у близини школа.

(ФОТО) ЦЕЦА СЕ ЈАВИЛА СА КОСОВА! ЈОШ МАЛО И СТИЖЕМО: Подршка грађанима у Косовској Митровици стиже СА ОСМЕХОМ НА ЛИЦУ! А ево каква је БИНА ЧЕКА!

Тикет уместо ужине

Поред клађења на спортским тикетима, ђаци искушавају срећу и на рулету, слот-апаратима, онлајн коцкању, па чак и покеру и блек-џеку (погледајте табелу)! Пошто је по Закону о играма на срећу малолетницима забрањено клађење, као и улазак у кладионице, они се сналазе тако што пунолетним другарима дају новац да им уплате тикете. Новац за клађење сакупљају од пара које из куће понесу за ужину. Према истраживању, потврђено је да се велики број малолетника „навукао“ на коцку управо по узору на своје родитеље.


Како се све деца коцкају:
игра проценат број деце
кладионица 21 494
греб-греб 18 434
лото 15 348
бинго 15 343
рулет 8 184
покер и блек-џек 6 149
томбола 5,8 136
апарати 5,6 132
онлине коцкање и ТВ квиз 3,5 167


Ауторка овог испитивања психолог Јасмина Лековић објашњава да је истраживање рађено у Војводини, али да је ситуација и у остатку Србије потпуно пресликана.

– У истраживању је учествовало 2.357 ученика основних и средњих школа, од којих се чак 997 бар једном коцкало. Колико је ситуација критична, најбоље показује податак да је сваки четврти ученик први пут срећу на коцки искушао између десете и 14. године! Знатно више се коцкају ђаци из великих градова јер тамо има много кладионица и аутомат-клубова, али и зато што су ти објекти веома близу школе – упозорава Лековићева.

ПРИЧА КОЈА ЈЕ ДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ На вестима се чуло „Погинуо млади брачни пар код Голупца“, а само сат раније десило се нешто што нам је свима постало ЛЕКЦИЈА

Ови алармантни подаци откривају да међу нашом децом има чак 4,8 одсто патолошких коцкара! Проблем је што постају све сналажљивији, па готово да не постоји начин да их неко спречи да одиграју тикет или заврте точак на рулету.


Зашто се деца коцкају:
разлог проценат ђака број ђака
забава 26 620
досада 21 487
да повећају буџет 17 403
да убију време 12 288
кад их друштво позове 10 231
кад су добро расположени 9 207
да пробају нешто ново 7 169
кад имају пара 6 152


– Скоро петина испитаних ђака рекла је да им тикете понекад уплаћују старији другари, а чак 15 одсто њих паре које добију од родитеља за ужину троши на коцкање. Код патолошких коцкара, то ради чак троје од четворо ђака! Да је ситуација алармантна, најбоље показује то што велики број деце школске одморе проводи у кладионици или аутомат-клубовима. Сваки десети ученик млађи од десет година изјавио је да је већ имао искуства са играма на срећу – стоји у истраживању.

МЛАДИЋ СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ?! Влада дала СВЕ ГАРАНЦИЈЕ, ево шта ће генерал ПРВО УРАДИТИ!

Почињу из досаде

Млади се углавном коцкају у друштву, а то раде из забаве, када им је досадно и како би зарадили новац.

– Више од трећине њих рекло је да им се неко у породици већ коцка! Највише тате и браћа, али не заостају ни маме, па чак ни баке и деке! Зато не чуди податак да је 14 одсто анкетираних ученика изјавило да су их са коцкањем упознали управо родитељи!? Ипак, млади се најчешће коцкају у друштву својих другара, а када добију новац у кладионици, троше га на изласке и провод, гардеробу или, још горе, настављају даље да се коцкају – показала је ова анализа.

Психотерапеут Милан Радовановић из саветовалишта „Ентера“ каже да у Србији постоји предрасуда да клађење није коцка, али и истиче да та прича „не пије воду“ јер све више младих има патолошки порив за коцкањем.

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?! Цело село и даље брани БЛУДНОГ ПОЛИТИЧАРА који је ЉУБИО И ПИПКАО ДЕВОЈЧИЦУ!


Шта раде патолошки коцкари:
* дугују новац
* изостају из школе
* нервозни су и раздражљиви
* свађају се с блиским особама
* слаб успех у школи
* краду злато и новац из куће
* починили су превару
* имали проблем са законом
* крађа


– Коцка је проблем број један међу младима! Од свих људи који долазе у наше саветовалиште по помоћ убедљиво највише имамо управо коцкара. Пре неколико година био нам је шок када дете каже да је први контакт са кладионицом имало са 6-7 година, док је већ сада, нажалост, то сасвим нормално. Ако дете прати и воли спорт, више није изненађење када каже да му је стриц, ујак или теча дао први тикет да попуни. Колико је ситуација алармантна, најбоље показује то што и у школама наставници пред децом попуњавају листе и тикете, па мало-мало траже савет од ђака шта да играју, распитују се шта су они играли и слично – наглашава Радовановић.

УБИЈЕНА ПЕВАЧИЦА КАО ДА ЈЕ ЗНАЛА ДА ЈЕ ЧЕКА ЗЛА СУДБИНА Јелена песмом наслутила смрт!

Задужују се због коцкања

Колико је ситуација узела маха код патолошких коцкара, најбоље потврђује чињеница да се 41 одсто њих већ суочило с озбиљним проблемима:

– Свако десето дете је признало да је крало злато и новац из куће, док је осам одсто рекло да је крало и ван куће! Због коцкања 22 одсто њих дугује некоме паре, а чак девет процената испитаних имало је већ проблема са законом. Више од половине патолошких коцкара док игра пије алкохол, а скоро трећина се дрогира – наводи се у истраживању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Бриселу ухапшено 450 учесника протеста „жутих прслука“

(ФОТО+ВИДЕО) ХОРОР У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ Крволочни пас напао и повредио дете и још три пса

СА 700 ЕВРА ДНЕВНО ТО ЈЕ НАЈПОЖЕЉНИЈИ ПОСАО У СРБИЈИ Веома је тражен, а не треба вам ни дана школе!

ЕРДОГАН ДРЖИ ПРСТ НА ОКИДАЧУ: Званично затзражили од Американаца да се повуку са севера Сирије

ОШТРЕ ОСУДЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА ЛИНЧА НАД БИВШОМ ОДБОРНИЦОМ ДВЕРИ: Случај захтева озбиљну истрагу, релативизација насиља недопустива

„ОДЕ И ТИ, ЉУБАВИ МОЈА, НАПУСТИ МЕ…“ Вања из Панчева се враћала из болнице и затекла мртвог Дарка у соби! Отац му се убио на Дунаву када је раздвајао псе

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
13°
Thu
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun