Фото: youtube.com
Европа Свет

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ УЖАСА У БАРСЕЛОНИ: Терористи хтели да разнесу симбол Шпаније!

Широм Европе синоћ је ораганизована велика потрага за најмање једним џихадистом, за кога се сумња да је још на слободи после терористичког напада у Барселони, након сазнања да је терористичка ћелија планирала напад на Саграда Фамилиу, најпознатију катедралу у том граду.
Саграда Фамилиа, Фото: Pixabay.com

Полиција и службе безбедности кренули су у потрагу за преосталим члановима терористичке ћелије коју чине марокански држављани, због страховања да би могли да се припремају нове нападе на популарним туристичким подручјима, пише британски „Телеграф“.

Шпанска полиција потврдила је синоћ да је Муса Укабир (17) за којег се веровало да је био возач комбија убијен у Камбрилису, а објављена су и имена преосталих осумњичених за два напада у Каталонији. Полиција верује да је возач камиона који је усмртио људе у центру Барселоне, 22-годишњи Јунес Абујакуб, жив и у бекству, па је организована потера по целој Шпанији.

Од убијених, махом туриста, у Барселони, идентификоване су до сада четири особе.

Безбедноносни званичници објавили су да верују да су нападе на Барселону и Камбрилс дело терористичке ћелије коју чине најмање 12 особа, а које су највероватније инспирисане нападима који су се по сличној матрици догодили у Лондону у јуну ове године.

Извор: Блиц, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обележавање 103. године од Церске битке

Либанска војска покренула офанзиву против Исламске државе

(ВИДЕО) Напад ножем у Русији! Има повређених, нападач УБИЈЕН!

Путин открио које би место могло да постане „руска Мека“

 

Оставите коментар