Балашевић (Фото: Јутјуб)
Регион

ШОКАНТНА ПОРУКА ЂОРЂА БАЛАШЕВИЋА БАЊАЛУЧАНИМА: Тамо и даље за мене чувају метак

Ђорђе Балашевић наступио је у петак вече у пуној Спаладиум арени у Сплиту.

БРАТ БЛИЗАНАЦ МУ ЈЕ ИЗГУБИО ЖИВОТ У РАТУ, ЖЕНА ГА НАПУСТИЛА, А ОБОЈИЦА СИНОВА ПОГИНУЛА У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Животна прича бескућника Душка ломи срца! Умро је без динара на пијаци, а сада га сахрањују као НН лице

Као што је и обичај када је он у питању, свакој песми на поменутом концерту претходио је кратки говор – сећање, или анегдота, а све што је музичар рекао публика је наградила громогласним аплаузом.

Тако је, у најави култне песме „Живот је море“ рекао како би волео да је рођен на Брачу, где је у Сутивану 1978. године први пут отпевао поменути класик.

МИСТЕРИОЗНИ ПУТНИК ИЗ БУДУЋНОСТИ ШОКИРА СВЕТ: Ноа из 2030. открио највеће америчке државне тајне! Ево како се ПУТУЈЕ КРОЗ ВРЕМЕ!

Пре песме „Неверник“ без чијих стихова „Добро вече, Бањалуко“ не може да прође ниједан Балашевићем концерт, он је рекао како су још увек на снази поруке које су му стизале из тог града, а све са истом суштином – да тамо није добродошао.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ТУЧЕ НАВИЈАЧА КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: У масовном обрачуну коришћене бакље, мотке, каменице…

Ђорђе је рекао да „тамо за њега чувају метак“, а нешто касније рекао је како је свет његова домовина и да у његовим песмама сви на просторима бивше Југославије говоре истим језиком – оним којим говори срце.

Балашевић је на тему одласка у Бањалуку, рекао следеће:

(ВИДЕO) ДЕТАЉИ УБИСТВА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: НЕБОЈША С. (30) УБИО КОЛЕГУ, једног ранио, а потом СЕ РАЗНЕО У СВОМ СТАНУ НА ЗВЕЗДАРИ!

– То је град из којег ми стално шаљу неке поруке. Чувамо метак за тебе. А, онда сам ја одговорио: „Супер… Мислим, није лепо што чувате метак за мене, али је лепо што сте неки ипак сачували…“.
Како се годинама уназад наводи, разлог због ког Балашевић није добродошао у Бањалуку јесте тај што је, наводно, једном приликом после рата рекао: „Доћи ћу у Бањалуку, када буду на концерту сви они који су били на задњем концерту”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЧЕСТИТКЕ ГЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ ЗА РОЂЕНДАН: „Јачи од неправде, већи од планине“

Вучић: Пријатељство Србије и Кине нико не може да сруши

Србија има начин да одбије „лепо упаковану“ капитулацију коју јој сервира Америка

Извор: Слободна Далмација

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu