Printscreen
Политика Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ВУЈОШЕВИЋА: Србија је највећи кривац за грађански рат, бомбардовали су Сарајево као да су освајали Албанију

Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије, каже Вујошевић.

Селектор кошаркашке репрезентације БиХ Душко Вујошевић покренуо је лавину на интернету интервјуом за „Недељник“, у ком је Србију прогласио за највећег кривца за грађански рат на простору СФРЈ.

Вујошевић је као легенда Партизана имао много тога да каже о дуговањима клуба, али је ипак највећу пажњу привукла изјава о грађанском рату.

– Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија – рекао је Вујошевић, и наставио:

– Нешто већу од осталих. Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Као да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојили? – рекао је Вујошевић у интервјуу за „Недељник“.

Извор: Недељник/Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat