Извор: Screenshot/youtube.com
Блиски исток Свет

ШОК У ДАМАСКУ: 7 команданата терориста пребегло на Асадову страну, ево колико бораца су повели са собом

Руско Министарство одбране саопштило је да је неколико оружаних група које су се бориле у Дамаску и околини одлучило да пређу на страну Сиријске арапске армије.

Седам локалних команданата и њихових око 1000 бораца променили су страну и приступили Сиријској арапској армији.

,,Постигнут је договор са седам команданата који су формирали нелегалне оружане групе да 1000 бораца који су под њиховом командом стану на страну Сиријске арапске армије.“ – саопштено је из Министарства одбране.

Рат у Сирији избио је 2011. године а званична Сиријска арапска армија осим са Исламском државом, Ал Нусра фронтом и тзв. Слободном сиријском армијом борила се са бројним локалним фракцијама које носу припадале ни једној већој терористичкој групи. У многим деловима земље свако насеље је имало своју војну формацију.

Подсећамо да је у јуну 60 официра тзв. Слободне сиријске армије прешло у Сиријску арапску армију. Сви преласци изведени су захваљујући Центру за помирење којим коориднира Русија.

САА је данас наставила жестоке борбе у источним предграђима, Џобар и Ајн Тарма, са терористима Хаџат Тахрир ал Шама и терористима бригаде Ал-Рахман.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД: Одржавање Фејсбук профила Марка Ђурића кошта милион динара?! (ФОТО)

Јункер: Србија не може у ЕУ пре 2025. године

Потврђено: Експлозија у метроу у Лондону је терористички напад (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat