Апелациони суд Београд, Wikimedia/Mister No
Друштво Србија

ШОК ОДЛУКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА: Укинута пресуда Дејану Пузигаћи за убиство Бриса Татона, наложено ново суђење

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је на 12 година затвора у мају осуђен Дејан Пузигаћа, са монашким именом Сава,поводом оптужби да је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године.

Истом одлуком је наложено да се Пузигаћи понови суђење пред Вишим судом у Београду и отклоне уочени недостаци у пресуди, уз налоге да се поново размотри питање сведочења двојице окривљених (раније осуђених) као и питање умишљања код Пузигаће.

Мађарска шаље војску на Косово!

Пузигаћа, који се терети за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, остаје додаљег у притвору Окружног затвора у Београду у којем је се налази од изручења из Грчке, где је ухапшен након вишегодишњег бекства.

У одлуци која је објављена данас на сајту Апелационог суда, наводи се да је првостепени суд пропустио да да јасне разлоге због чега је по службеној дужности извео као доказ првостепену и другостепену пресуду у овом предмету, као и шта је утврдио читањем тих пресуда.

„Тек након таквог образожења, било би могуће утврдити да ли је овакав доказ дозвољен и да ли је начином на који је изведен и коришћен у току поступка повређено право окривљеног на одбрану у овом поступку“, наводи се у одлуци Апелационог суда.

СРБИЈА ПОДИЖЕ ВОЈСКУ?! Влада преломила: Не можемо да гледамо ново етничко чишћење на Косову!

Такође, Апелациони суд је истакао да је првостепени суд погрешно одбио предлог одбране да се непосредно саслушају окривљени (који су раније осуђени) Степа Петровић и Дејан Станковић, јер се позвао на одредбу која се, како наводи Аплеаицони суд, „не односи на саоптужене, већ искључиво на саучеснике, што ови окривљени нису представљали у односу на Пузигаћу, будући да су правноснажно осуђени за извршење сасвим друге врсте кривичног дела“.

Овај пропуст, како каже Апелациони суд, значајан је јер су у питању једина два лица која непосредно и директно доводе у везу Пузигаћу са предметним догађајем.

(ВИДЕО) ЗВАЛИ СУ ГА РУСКИ РАМБО, НЕУСТРАШИВО ЈЕ БРАНИО КОСОВО: Примао метке за своје људе, ликвидирао терористе и уништавао им базе! ПРЕЖИВЕО СВА РАТИШТА, А ЕВО КАКО ЈЕ СКОНЧАО

„У том смислу давању прилике Пузигаћи да се суочи и поставља питања овим лицима, према схватању Апелационог суда, било је од посебног значаја за право одбране у овом поступку“, наводи се у одлуци.

Такође, Апелациони суд сматра и да је првостепени суд пропустио да пружи јасне разлоге, у погледу психичког односа Пузигаће према извршеном кривичном делу, као и да определи на шта је утврђени ‘евентуални умишљај’ окривљеног био усмерен“.

Упозорење Москве поводом формирања војске Косова

Апелациони суд је због свега поненутог наложио Вишем суду да у поновном поступку да јасне разлоге због чега је првостепену и другостепену пресуду укључио у доказни материјал, као и шта је на основу њих утврдио, „водећи рачуна о праву окривљеног на ефективну одбрану и омогућавајуци му да сваки доказ који је узет за подлогу осудујуће пресуде, претходно бглаговремено оспорава“.

Даље, првостепеном суду је наложено да поново размотри одлуку о омогућавању осуђенима Степи Петровићу и Дејану Станковићу да у овом поступку сведоче и тако пруже могућност Пузигаћи да доказе који су употребљени против њега ефективно оспорава, наводи се у одлуци.

(ВИДЕО) ВЕЗАНИХ РУКУ ПРОТИВ СПОНЗОРА ЛАЖНОГ КОСОВА! Студенти одржали протестни перформанс у Косовској Митровици!

Такође је наложено да се у поновљеном поступку размотри питања умишљаја код Пузигаће и узрочна веза између његовог понашања и наступеле последице.

Ово је поновљени поступак, јер је због бекства Пузигаћа био осуђен у одсуству.

У првом поступку, који је вођен против више изгредника, Пузигаћа је првостепеном пресудом био осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

САМО ОВЕ ГОДИНЕ СПАВАО САМ СА ПРЕКО 30 УДАТИХ ЖЕНА! Милош је због швалерисања завршио у притвору: Навукле су ме на танак лед, саме нудиле секс и паре, а онда… О ОВОМЕ ПРИЧА ПОЖАРЕВАЦ!

Након изручења из Грчке њему је дозвољено понављање кривичног поступка, односно ново суђење са правом жалбе.

Током скривања Пузигаћа се замонашио у руском манастиру на Тајланду и узео монашко име Сава, па се на суђења појављивао у монашкој одори.

(ВИДЕО) УПРКОС СВИМ ЗАБРАНАМА: Додиково лично обезбеђење наоружано ушло с њим у зграду Председништва БиХ

Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године, а 11 дана касније је преминуо у болници.

На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, Пузигаћа је негирао учешће у тучи, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда и туче навијача Тулуза и Партизана.

(ВИДЕО) МАЈКА ПАЛА У ОЧАЈ! Весна 12 година тражила ћерку, а онда је полиција почела претрагу комшијиног подрума

(ФОТО) Ово је одвратније од свега што сте до сада видели: Погледајте шта болесни педофил у порукама предлаже мајци бебе!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri