Youtube balkan info/ printscreen
Друштво Србија

ШОК ИНТЕРВЈУ! ПРОФЕСОР БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА ЗАПРЕПАСТИО НАЦИЈУ: У Србији православаца скоро да нема! И ТО НИЈЕ СВЕ…

У религији се све врти око есхатологије – веровања у загробни живот. Зато се дешавају овакве турбуленције јер људима који владају Европом ништа није јасно. Муслимани то следе да би после смрти овоземаљске, а верују у загробни живот, обезбедили себи место у рају. Они немају дилему. Услов да оду у рај је да направе исламску државу. Зато муслиман не може бити лојалан поданик ниједног политичког поретка који се не заснива на исламу, каже професор на Факултету политичких наука др Мирољуб Јевтић.

СКАНДАЛ У СВИЛАЈНЦУ: Мајка троје деце конкурисала за место директора и због тога добила отказ!

Он каже да ово говори са дубоком моралном одговорношћу према пријатељима муслиманима, „а има их много“.

„Додуше већина њих су номинални муслимани. То значи – они кажу да су муслимани као што Срби кажу да су православци а нису. У Србији православаца скоро да нема. Јер онај ко не веруије у безгрешно зачеће није хришћанин“, рекао је проф. Јевтић и наглашава да ислам негира основну поставку хришћанства- да је Исус Бог.

„Муслимани не поштују Исуса… Поштују га само као пророка али то је највећа увреда за хришћане. Ако Исус није Бог онда цела наша вера губи смисао.“

НАСА КОНАЧНО ПРИЗНАЛА ЈЕЗИВУ ИСТИНУ, СВЕТ У СТРАХУ: Смртоносни астероид ће погодити Земљу, не можемо да одредимо када

Према његовим речима главни проблем Европе са исламом је да природа ислама није исто као природа хришћанства.

Сматра се да је у исламу право оно што је идеологија у хришћанству. Ислам се изражава кроз право што значи да мора постојати супремација правне норме.

Не може Садик Кан, градоначелник Лондона, искрено да производи британске законе ако искрено верује у ислам. Али њему је по исламу дозвољено да лаже. То се назива такијах. То значи да када се муслиманио нађу у ситуацији да не могу искрено да покажу своја искрена осећања и намере, да се онда представљају лажно“, тврди Јевтић.

(ВИДЕО) ПУЦАО У ЈАБУКУ, ПОГОДИО СВАТА: Погледајте снимак са крваве свадбе код Ужица

Он каже да је циљ ислама светски калифат.

„Мухамед је једна од најзначајнијих личности светске историје. Он је фасцинантан човек вредан сваклог поштовања. Ради се о човеку који је направио такав систем да је спровеоп духовну револуцију која у овом моменту има озбиљне шансе да целу земљу претвори у дара ислам“,. каже Јевтић.

Професор Јевтић тврди да све религије осим хришћанства у Новом завету дозвољавају убијање под одређеним условима.

Говорећи о појму велике Албаније проф. Јевтић каже да је то „проблем на нивоу дискурса.“

ВЛАДИМИР ЈОВАНОВИЋ МАРАДОНА (29) ИЗРЕШЕТАН У ПАНЧЕВУ: Познати ММА борац оставио дете у вртићу, па на њега испалили 7 метака!

„Албанци не желе ни малу ни велику Албанију. Албанци нису нација, они су аморфна народна маса која говори албански. Могу да постану нације али морају да превазиђу верске разлике“, рекао је Јевтић.

Коментаришући разлике између Тачија и Харадинаја он истиче:

(ВИДЕО) ПРОТЕСТ У МОСКВИ: Хиљаде људи демонстрира због ограничења слободе интернета!

„Харадинај је у једном интервјуу рекао да је рођен као муслиман али да није ушао у џамију и да не верује у то. С друге стране Тачија ћете видети како се моли у џамији. И још нешто, по свему судећи Харадинај је против изручења гулениста и због тога је сменио министра полиције и шефа обавештајне службе. Али њих су испоручили Тачијеви. Ако је Тачи испоручио Ердогану гуленисте, који се рачунају као амерички савезници, то показује да Албанци постају све јачи и јачи и да им и САД не треба више.“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) БЕОГРАЂАНИН КОЈЕМ ПРЕТИ 48 ГОДИНА ЗБОГ ПОДМИЋИВАЊА ПОЛИЦАЈЦА У АМЕРИЦИ РАДИО ЗА 20.000 ДОЛАРА! Дружио се са Српкињом која је пронађена мртва у Колораду на улици?!

Европска комисија подржава решавање спора између Грчке и Македоније под окриљем УН

(ВИДЕО) НЕИЗВЕСАН ДУЕЛ ДО САМОГ КРАЈА Погледајте Трампову борбу са кишобраном

Сабор СПЦ: Брину изјаве моћних о независности и спекулације о подели КиМ

ДОЛИЈАЛА АЛБАНСКА МАФИЈА У ШПАНИЈИ: Заплењена тона кокаина и милион и по евра!

Уставни суд тзв. државе Косово: Закон о ратификацији демаркације није у супротности са Уставом

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon