Занимљивости

(ВИДЕО) ШОК АНАЛИЗА НАСА: Ево колико смо спремни за удар АСТЕРОИДА, Њујорк би нестао да пар секунди

Амерички Национални савет за науку и технологију објавио је у четвртак студију са детаљима о опасности од удара астероида и шта би требало урадити како би се заштитила Земља.

Забринутост изазива чињеница да НАСА прати тек на трећини пројекта да прати 90 одсто објеката у близини Земље већ их од 140 метара. Ово је био циљ Конгреса још 205. године.

ЏАКА И ШАЋИРИ НА УДАРУ ШВАЈЦАРАЦА: Нисте смели да провоцирате Србију „албанским орлом“!

Пре него што се почне са праћењем објекта, он се мора документовати, а према извештају и са тиме се касни.

Према извештају из НАСА тима НЕО Сајенс Дефиншн из 2017, могуће је наћи само мање од половине свих астероида већих од 140 метара до 2033. године.

Мањи астероиди такође могу бити разорни, попут Челибинског метеора широког 60 метара, који је изгорео у атмосфери док није експлодирао изнад Русије и повредио хиљаду људи.

ЕВО ДОКАЗА О НЕВИЂЕНОЈ КРАЂИ! ИЗ КОНТРОЛНЕ СОБЕ СУГЕРИСАЛИ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА СНИМАК, СУДИЈА БРИХ ЈЕ ТО ОДБИО! Скандал какав није виђен у фудбалу тресе свет!

Већи астероид би изнад насељеног места могао да проузрокује више штете.

Близу реке Тунгуска, Русија, још 1908. године, велики астероид је пао у шуми. Камен, процењен да је био широк између 30 и 200 метара, оставио је огроман кратер и срушио 80 милиона стабала.

Амерички Национални савет за науку и технологију каже да би еквивалентни догађај у Њујорку избрисао цео град. Милиони би умрли и инфраструктура би била уништена.

Циљеви националне стратегије у случају удара укључују побољшање могућности откривања и праћења ових објеката, укључујући оне од 50 до 160 метара величине које би могле бити катастрофалне.

То значи побољшање способности телескопа и рачунара да разумеју величину и састав астероида. Такође би развијале мисије брзог одзива за одбацивање претећих астероида.

(ВИДЕО) Србин скинуо шаховницу са аутомобила у Босанском Броду, па онда послао поруку свима који слично покушају! ЕВО ШТА ЈЕ РЕКАО!

На крају, она би поставила хитне процедуре о томе шта треба урадити у случају могућег удара. Извештај препознаје да предмети близу Земље имају потенцијал да буду разорни.

Циљ стратегије је да САД постану спремније за такав удар.

„Имплементација НЕО Акционог плана ће повећати способност и спремност САД, заједно са домаћим и међународним партнерима, да ублажи опасност од утицаја НЕО“.

Већ постоје мисије у току за преусмеравање астероида. Брод мисије НАСА за скретање астероида, ОСИРИС-РЕК је на путу да проучи потенцијално опаснан астероида Бену.

(ФОТО) ЈЕДВА ДОЧЕКАО: Јутро после победе Швајцарске Шаћири ПОНОВО ПРОВОЦИРА Србе!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СРБИЈА НЕ ЗНА О ОВОМЕ НИШТА: Ево зашто се крије тема преговора!

ПОНОС СРБИЈЕ: Наши млади математичари покупили чак шест медаља!

Експлозија прекинула говор премијера, има мртвих!

ШОК ИЗ ИТАЛИЈЕ – ЕУ се распада за годину дана!

(ФОТО) ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Ево како је грчки премијер прославио историјски споразум са ЕУ!

Курир

Оставите коментар