Србија Хроника

СМРЗНУЋЕТЕ СЕ ПОСЛЕ ИСПОВЕСТИ ЖЕНЕ ЗМАЈА! Оливера Ћирковић МОЗАК ПЉАЧКАША ПИНК ПАНТЕРА: Удала сам се за кримоса, а онда је почело! У криминалу се УВЕК ПАДА ЗБОГ ЈЕДНЕ ГЛУПОСТИ!

Затворске приче често су обележене путем којим се од врха до дна стиже у невероватно кратком року, а већина никада не доживи да се врати тамо одакле је кренула. Међутим, ово је прича о жени која је тим путем пролазила неколико пута и то у оба смера. Чланица озлоглашене групе Пинк Пантер и бивша кошаркашица Оливера Ћирковић, испричала је невероватну причу о криминалу, првим великим парама, све до тешких грчких тамница.

КАПЕТАН ДРАГАН БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Камере све снимиле, али Хрвати покушавају да заташкају инцидент!

Здраво детињство, здрава породица и моје детињство креће у најбољем смеру, ка спорту.

– Била сам профи-играч у старој Југославији, последњу сезону у Јединству, па сам отишла у Грчку где сам играла 7-8 година. После у Словенији, последњу сезону у Црвеној звезди, после чега сам била и спортски директор у Звезди – почиње причу Оливера Ћирковић, коју су прозвали и Жена Змај.

Познанство са човеком, за ког се брзо удала и добила сина, променило јој је живот из корена.

– Моја прича креће са мојом удајом. Удајем се за човека који је преступник и са њим се отвара круг људи које упознајем прво ближе, а онда се навикавам на њих и више их не доживљавам као преступнике него као своје пријатеље. Корак по корак почињем да купујем ту крадену фирмирану гардеробу, отварају се бутици, такозвани шоурумови по Београду, што је на неки начин било и легално. То су радење у становима где су политичари и људи из елите долази и куповали – открива Ћирковићева и настава.

ТУКАО МАЛОЛЕТНОГ СИНА ДРВЕНОМ ПАЛИЦОМ ДОК ГА НИЈЕ УБИО! Луди отац из Карачева мислио да му је дечак украо 1.000 евра!

– Сходно мом карактеру који је чудан, и борбеном духу, ја сам паралелно са спортом грабила и на том другом плану. Како се указивала прилика за већом зарадом, тако су и моји кораци постајали све крупнији. Да би ме на крају одвели у преступ. То је трајало дуги низ година и морам рећи да сам се налазила између нормалног света и криминала. Дуго времена балансирала на ивици криминала. Током тих година када је правим све веће кораке у криминалу, сусрећем људе и класификујем их – ови су добри за ово, ови за ово – објашњава и додаје да је у њима видела „војнике“ за пљачку и свакоме доделила одређеу улогу.

(ФОТО) БОГАТА ДЕЦА БАЛКАНА ШОКИРАЈУ СВЕТ: Знамо за богаташе широм планете, а ево каквим луксузом се хвале клинци из региона!

– Сазнајем ко је најбољи возач, ко копа зидове, ко отвара све браве. Упознајеш цео миље и они тебе, и свако од нас зна ко шта коме може да да. Тако крчиш себи пут и када један дан одлучиш да се бавиш криминалом, тачно знаш кога да зовеш. Нема ту неке стандардне екипе, она се стално мења током дугог низа година – додаје.

Своју каријеру са оне стране закона Оливера започиње из сенке – организовањем криминалних активности и то у земљи коју је познавала као свој џеп.

– Таргет ми је била Грчка јер ми је била блиска. Бираш увек земљу коју познајеш. Тамо сам радила, знала језик. Ту сам користила прилику док се одмарам да видим нешто. Ако видим нешто занимљиво, почињала сам да размишљам како да буде моје. Никада нисам била извршилац, више организато – прича Оливера. Сећа се своје прве пљачке.

– Ја сам наишла на бундару која је била одлична, добри комади. Ја сам одмах повезала ко би био погодан да то изврши на најблажи могући начин. Познавала сам човека који уме да копа зид. Ископан је зид, изнета је бундара у тишини, без да се укључи аларм, јер су хваталице биле уперене ка вратима, ко би очекивао да ће из зида да изађе неко. Откопан је зид у задњој страни радње, беуз аларма. Тек сутрадан је радник видео да је радња празна – препричава.

Док је седела са „екипом“ у кафићу узела је телефон у руке.

– Назвали смо пријатеља из Бгда који нам је типовао ту златару, дао нам је координате. Отишли смо тај мој пријатељ и ја, погледали. То је комплекс хотелски, може да се прошета, да се оде на плажу, и било нам је јасно све, није било неког специјалног планирања. Увек када гледаш неке радње, знаш да ли је „тешка“ или лака. Лака јер је у затвореном комплексу, јер нема људи, нема шетача, нема обезбеђења. Тешко је јер си на острву, јер је бекство на острву опасно, јер је то мање еместо које је удаљено од већег места и тај део пута је јако опасно јер си сам на путу. Са једне стране губиш, са друге добијаш – открива тајне из времена криминала.

Два аута тихо су пришла и паркирала се. Из аута су изашла тројица типова, за воланом једног остаје Оливера. Њих тројица одлазе ка зиду хотелског комплекса, носећи торбу са алатом и мердевине. Прилазе, постављају мердевине и прескачу га вешто. Оливера их гледа из аута, проверава колико је сати, осмотри околину.

– Реч је о крађи током ноћи. Није била нешто посебно обезбеђена, иако је у питању затворени комплекс. То подразуемева да зид мора да се прескочи, да врата морају да се обију или отворе или поломе, пријатељ је био максимално опремљен и квалификован за те ствари, отворио је врата мирним путем, исекао решетке маказама и пролаз је био отворен. Никог није било унутра – каже Оливера.

Из витрина су вадили злато, паковали га у торбе. Један је на вратима био као извидница. Оливера је у ауту, гледа на сат, мотри околину.

– Нисам имала никакву функцију у тој крађи, једноставно сам помагала свом пријатлеју, али да сам имала контакт и да сам требала да имам корист јесам, тако да нисам колатерална штета. Да сам могла да се заштитим, могла сам, да сам могла да не будем ту, могла сам, али сам сматрала да треба да помогнем онима који су извршиоци – рекао је Оливера, која је одвезла пљачкаше са лица места после разбојништва.

– Сачекала сам једног од њих тројице, мог пријатеља, који је сео у мој ауто друга двојица су отшила на другу страну. Ми смо отишли на контра страну јер смо се осећали сигурнијим, обоје говоримо грчки, искуснији смо, имамо папире, имали смо рент-а-цар и нисмо осећали никакву опасност – додаје. Ипак, уследио је обрт.

Ауто који вози Оливера излази са споредног пута и укључује се у саобраћај. Убрзо наилазе на патролу која стоји са стране, поред већ заустављеног возила. Показује им да се искључе. Претходни ауто одлази, оба полицајца прилазе њима. Оливера је дала документа, полицајац проверава, загледа ауто, тражи да отвори гепек, који је био празан.

О тој вечери прича и Ћирковићева.

– Чим смо изашли на тај пут, уочили смо патролу која заставља све због крађе која се десила у близини. У почетку нисмо изазвали сумњу, деловали смо као пар туриста, дали смо папире, ауто је био празан, у гепеку ништа, рађена је рутинска контрола… Али, дешава се малер, као увек у криминалу, пада се увек на глупостима. То је правило у криминалу. Полиција прегледа унутрашњост аутомобила. Кад се сагао иза седишта, мој пријатељ је зажмурио, ухватио за главу и сетио да је оставио пајсер позади. Полицајац иза седишта вади велики пајсер и папирић / рачун. Папирић даје другом полицајцу – препричава Оливера за њих кобну ноћ. Објашњава да се десила невероватна ствар.

АНА БРНАБИЋ ПРЕДЛОЖИЛА СКУПШТИНИ: Ево ко ће бити нови министар финансија у Влади Србије!

– Мој пријатељ је пар дана раније купио пајсер који је спустио иза задњег седишта, и потпуно заборавио да га је ту ставио. Ја нисам ни знала да се ту пајсер налази. Полиција је прегледала све, нашла пајсер, одмах смо изазвали сумњу. Била сам слеђена, полицајац је пришао и питао одакле им то. Други се мало удаљио, звао преко мотороле, контролисао наша докумената и проверавао продавницу са рачуна. Била сам шокирана и згранута. Други проблем је то да је особа која је са мном била под условном казном, бивши је затвореник – додаје Оливера.

Полиција је ставила Оливеру и њеног пријатеља у ауто, одвезла их и вратила их у полицијску станицу у Херсонисосу. Оливера је била јако забринута, до тада није хапшена, то јој је било ново искуство.

– На моју несрећу, уз пајсер налазио се и рачун где је купљен и продавац. Нисам била с њим кад је куповао пајсер, али јесам кад је куповао други алат који је безазлен. Али, на моју несрећу продавац се само мене сећао.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРА СНИМИЛА ХОРОР: Три рођака хтела да се окупају у језеру, па снимили сопствену смрт

Полицајци показују слике Оливере и пријатеља продавцу који показује прстом на Оливеру, клима главом, показује руком да је висока јако. Доноси им пајсер исти какав су они нашли у ауту, такве продаје.

– Моја висина и то што сам жена су упадљиви на острву Крит, једноставно упамтио је мене и то је био главни доказ на суду. Грчка је земља у којој нису потребни неки јаки докази. Довољна је блага сумња, мало више сумње полиције и бићеш осуђен. То је јасно, али мени тада то није било јасно – објашњава.

– Ја немам контакт са мојим пријатељем, али он је укљученији и обавештенији и послао ми је адвоката. Он ми је говорио неке ствари које су у почетку мени биле фрапантне. Увели су ме у станицу, где сам срела пријатеља и кратко попричала са њим. Брзо ми је предочио ситуацију – рекла је Оливера, која је била слеђена. Уследило је оно чега се и плашила.

– Убрзо нас воде у другу полицијску станицу где ја срећем тог мог пријатеја и онми одмах каже да сам ја увеликом проблему и да нема шансе да нас пусте, да се дигла велика прашина, да је то мало острво, да сам ја медијски испраћена. Доживела сам невероватну медијску хајку, Грци воле преувеличавање много више него ми. Од селедећег дана сам видела своје слике коментаре да имам радње по Русији, по западној Европи, фирмираног накита, власница овога, онога. Повезали су ме одмах са свим крађама које су се дешавале по грчким острвима и нису биле наше дело него дело разних других преступника које сам чак и познавала – наводи Ћирковићева.

Адвокат ми је полако објаснио шта је чека и у каквој је ситуацији. Гледала је немо у једну тачку.

– Знам да сам минимум било годину дана у затвору, и то је било за мене страшно. Страшно је јер сам имам дете, јер до тада мој живот, јесте било лајт криминал, нисам се сретала са затворима. То сада мења мој живот, мој однос према породици, прјатељима, цео мој живот мења.

– После полицијског притвора, послата сам на издржавање казне. Ми смо на Криту, Крит је острво које има два мушка затвора и један женски у Неаполију. Женски је једна соба групна која је део мушког затвор,а али раздвојена – препричава.

Оливера улази у собу која има 20квм, кревети на спрат, жене. Међу њима и Албанка и Гркиња.

У том тренутку сам шокирана, згранута сам, мислим да је то затвор и да у Грчкој не постоји ништа друго, да је то тај затвор у ком ћу провести годину дана. Једно купатило и један туш и једно као двориштанце где не можеш да се бавиш никаквим тренингом, једва можеш и да ходаш. Делује застрашујуће.

Суочена са затворским животом, Оливера пада у очајање, пре свега као мајка малог детета.

– Првих месец дана не размишљам о затвору, само размишљам о сину јер је то за мене страхота. Дете које се дана није одвојило од мене, које иде у школу, на тренинге у које сам ја уложила сву љубав овог света и бригу, које је везано за мене, нема тајни. Одмах сину саопштавам све. Кажем да је мој пријатељ имао проблем, да сам ја била са њим туристички, и да због земље која је чудо, која нема правосуђе, ја ћу морати да лежим 8 месеци.

Истина је, ипак, била другачија. Уследиле су године робије, хаос по затворима, конфликти са затвореницама, битка за превласт иза решетака.

После година робије, уследила је друга оптужница, за дело на Криту. Оливера у одсуству бива осуђена на осам и по година. Она тада доноси невероватно ризичну одлуку, да побегне из затвора.

Ова атрактивна Српкиња, висока 193 центиметра, позната је и по томе што је прва жена која је успела да јула 2012. спектакуларно побегне из једног од најчуванијих затвора „Коридалос“ код Атине. Она је замолила чуварку да оде до споредне капије и узме од рођака из Србије спреј за цртање мурала које је исцртавала на зидинама затвора. Кад је стражарка откључала врата, посетилац ју је ударио пиштољем у главу, ставио Оливеру на мотор и побегао. Ипак, после неколико месеци је ухапшена и враћена у затвор.

Оливера Ћирковић је била осуђена на 12-годишњу казну због пљачки златара и јувелирница широм Европе. Она је детаљно у књизи „Пинк Пантер – моја затворска исповест“ описала ригорозне мере обезбеђења које постоје у једном од највећих грчких затвора, Коридалосу у близини Атине.

У искреној затворској исповести осуђеница највећег грчког затвора детаљно је описала тренутак хапшења, после бекства, за који је рекла да се десио јер је „преценила грчку полицију“. Ухваћена је на основу телефонских позива.

– У пола десет разваљена су улазна врата мог стана и у њега је улетело 50 специјалаца с фантомкама на главама. Нисам се изненадила нити померила с места. Пет минута касније, кад су установили да сам сама у стану, отпочели су представу цепајући моје завесе, украсне предмете, уз обавезно урликање. После демонстрације силе стигла је на ред крађа. Покупили су сву техничку робу, уредно купљену у продавницама, као и Драганов скупоцени сат. То није ушло у записник о заплени. Како нисам реаговала, искусно су закључили да сам дрогирана. Први пут у животу нисам мрзела полицију и нисам их провоцирала до лудила. Одведена сам у полицијску станицу. Била сам сигурно ухапшена због сопствене непажње. У полицији су ми рекли: „Причај, помози и себи и другима, а не нама. Не будеш ли то урадила, сместићемо те у затвор наредних 20 година.“ Била је то уобичајена смешна бајка за плашљивце. Стајала сам и гледала га право у очи. Равнодушна сам према казнама, суду, затвору и свом животу. То сам ваљда и доказала оставши у стану. Само једном полиција може да те направи магарцем – закључила је Оливера.

Ексклузивни интервју: Историчар из Хрватске-СРБИ НИСУ ИЗГУБИЛИ КОСОВСКИ БОЈ!

После хапшења сви грчки медији брујали су да је чувену криминалну организацију „Пинк Пантер“ раскринкала управо тамошња полиција.

Неке безбедносне агенције процењују да је због смелих пљачки одговорна за крађу више од 500 милиона долара.

Оливера је изашла тек када јој је грчки Апелациони суд смањио казну на 12 и по година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Макрон: Француска жели повратак Русије у Савет Европе

Лавров: Истрага о паду авиона МХ17 подсећа на случај „Скрипаљ“

(ВИДЕО) ПЕВАЈ СРБИЈО, ЗЕМЉО ЈУНАКА! Крстајић се ухватио микрофона да направи штимунг пред Русију!

ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ ЗАБРИНУТ ЗБОГ ОТКАЗИВАЊА СУСРЕТА ТРАМПА И КИМА: Са жаљењем прати развој догађаја

ЂУРИЋ: Упозоравали смо да Приштина није заинтересована за ЗСО

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun