FOTO: EPA
Занимљивости Свет

СМРТ БОСА НАД БОСОВИМА: Озлоглашени шеф Коза ностре на души носи хиљаде људи, а ево зашто су га звали Звер

Салваторе Тото Рина, најозлоглашенији мафијаш са Сицилије, који је боловао од рака, јутрос је преминуо, јавили су данас италијански медији.

Рина (87), бивши шеф Коза ностре у затвору је од 1993. године, а био је осуђен на 26 доживотних робија. Како се верује, Рина је наложио више од 150 убистава.

СЕКС СА ДЕЦОМ ОД 13 ГОДИНА БИЋЕ ДОЗВОЉЕН?! У Европској унији се на мала врата ЛЕГАЛИЗУЈЕ ПЕДОФИЛИЈА!

Своје прве мафијашке кораке направио је јако млад, пре пунолетства. Био је син сиромашног сељака, рођен 16. новембра 1930. године у озлоглашеном селу Корлеоне, недалеко од Палерма. Корлеоне је светску славу стекло захваљујући триологији „Кум“, а његов живот у многочему личио је на мафијашке босове из филма.

Рина је оца и брата изгубио јако млад. Страдали су у експлозији док су покушавали да извуку барут из неексплодираних америчке бомби из 1943 године. Рина је остао сам, и врло брзо се окренуо криминалу. До своје 19 године, као члан локалне банде у Корлеонеу извршио је убиство у обрачуну, због чега је провео шест година у затвору.

ХИТ! НОВА ПРАВИЛА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У МИНИСТАРСТВУ РАДА: Хлебом набоденим на виљушку НЕ ТРЕБА СКУПЉАТИ ГУЛАШ, ПАПРИКАШ И СЛИЧНО ИЗ ТАЊИРА!

FOTO: EPA

Током 1950-их година у Корлеонеу је главни бос био Микеле Навара. Тото је са својом бандом испланирао убиство Наваре, за кога су радили. После његовог убиства, Тото Рина, Бернардо Провенцано, Лучијано Легио и Антонио Калдероне, одлазе у Палермо, са намером да завладају градом. По месту из кога долазе добили су надимак Корлеонези. Управо та група постаће темељ „Коза ностре“.

Шта се догоди када воз у Јапану крене 20 секунди раније?

Осамдесетих година прошлог века попео се на сам врх Коза ностре. После великих ратова Мафије (1981 -1983) из којих је изашао као победник (велики босови су били похапшени и осуђени) склапао је највеће послове са дрогом, а сматра се да је лично наредио више од 150 убистава. Иако није напуштао Сицилију, више о четврт века успевао је да побегне полицији и води најпознатији мафијашку орагнизацију на свету.

FOTO: EPA

Убиства Фалконеа и Борселина

Међу његовим напознатијим злочинима убиство судија Ђованија Фалконеа и Паола Борселинија 1992. године, бескомпроминсних бораца против мафија који су 1987. године пред лице правде извели више од 300 чланова „Коза ностре“.

 (ВИДЕО) БЛИСКИ СУСРЕТ НАЈОПАСНИЈЕ ВРСТЕ: НЛО вршљао изнад заштићене Области 51, амерички ловци полудели!

На ауто-путу за Палермо, на једном каналу преко којег је прелазио ауто-пут, Ринине плаћене убице поставиле су пола тоне динамита. Када је ауто наишао, бомба је активирана. Погинули су Фалконе, његова жена и три телохранитеља. У јулу исте године у Палерму постављена је бомба у кола Паола Борселина, при чему је погинуо он и још пет полицајаца.

Такође, озлоглашени бос није презао ни да нареди убиства деце. Један од најпознатијих случајева је убиство 13-годишњег дечака, који је киднапован у покушају да Рина заустави његовог оца од ода полицији тајне мафије. Убиство је било посебно брутално – дечак је задављен и његово тело растворено у киселини.

FOTO: EPA

Пошто је више од две деценије гвозденом песницом предводио сицилијанску Коза ностру, Рина је ухапшен у јануару 1993. године у кући Виа Бернини у Палерму, која је служила као његово скровиште. Раније ове године, објављен је снимак прислушкивања Рина, на којем се чује како каже да „не жали ни за чим“ и да га неће „сломити ни да му дају 3.000 година затвора“.
Мафијашка традиција.

Ринова супруга је Нинета Багарела. И она је више пута оптуживана за различита кривична дела, а потиче из породице која већ има дуг „стаж“ у Коза ностри. Венчали су се 1974. године, након чега су добили четворо деце – ћерке Консету и Луцију и синове Ђованија и Ђузепеа.

Ринини синови наставили су породичну традицију и остали у мафијашким водама. Ђовани је осуђен 2001. године на доживотни затвор због четири убиства, а Ђузепе је осуђен на 14 година затвора 2004. године.

Није тачно познато колико новца је Рина зарадио бавећи се криминалом, али се процењује да је реч о 125 миллиона долара. Огромну вилу који је саградио власти су одузеле 1997. године и претвориле у школу.

Извор: Курир.рс/Франце 24

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Српско-немачко-холандска вежба: Приказане вештине у ситуацијама високоризичних хапшења

Ердоган ударио на Америку – САД дале ДАЕШ-у гомилу долара

Научници у паници: Шести масовни помор на Земљи

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon