Извор: slglasnik.com
Uncategorized

Службени гласник разматра бојкот Сајма књига

Ова издавачка кућа не жели да доводи у питање сопствени кредибилитет изједначавањем писаца с било ким ко је добио новац да књигу изда, а издавача са сваким ко је закупио тезгу на Сајму како би распродао сопствени лагер.

Издавачка кућа „Службени гласник” разматра да следеће године не учествује на Сајму књига, јер, како се наводи у саопштењу колегијума тог предузећа, његови уредници и аутори незадовољни су постојећим одлукама руководства Сајма које су резултирале тиме да је постало нејасно да ли је то продајна или културна манифестација.

У саопштењу је наглашено да „Службени гласник” не жели да доводи у питање сопствени кредибилитет изједначавањем писаца с било ким ко је добио новац да књигу изда, а издавача са сваким ко је закупио тезгу на Сајму како би распродао сопствени лагер.

„Одлука о бојкоту Сајма не разматра се због личних разлога, већ због чињенице да ће убудуће сви озбиљни издавачи и писци своје незадовољство изразити непојављивањем на највећем регионалном сајму књига”, стоји у саопштењу.

„Службени гласник” годинама је један од учесника Сајма књига у Београду и једна од најнаграђиванијих издавачких кућа у погледу сајамских награда, а својим издањима која су специјално припремана, као и промоцијама и гостујућим писцима настојали су да допринесу успеху и овогодишњег Сајма.

Из „Гласника” наводе да иако су и раније постојале примедбе и сугестије, оне нису изношене како се не би умањивао значај манифестације.

„Иако пословање ‘Службеног гласника’ тренутно бележи изванредне резултате и број награда континуирано расте, намеће се потреба за покретањем јавне дебате о томе како поправити Сајам књига и како спречити даље губљење његове културне димензије којој ово јавно предузеће жели да да свој допринос”, поручују из те издавачке куће.

Овим саопштењем „Службени гласник” упућује молбу организаторима Сајма књига да покрену јавну расправу како да Сајам постане бољи, верујући да и други издавачи, а и писци, имају шта да кажу и да предложе.

„У противном, ако не постоји таква спремност, ‘Службени гласник’ ће престати да излаже, дајући, с друге стране, сваку подршку Сајму и колегама издавачима, разумевајући да се може имати другачије виђење културног концепта Сајма”, стоји у саопштењу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Брнабић: Циљ да Србијa догодине на Дуинг бизнис листи буде међу првих 30 земаља

Дачић у Унеску: Сачувана четири драгуља на КиМ, стотине угрожене

Трамп укида лутрију за добијање зелене карте

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun

Истакнуто