Wikipedia
Политика Србија

СЛУЖБЕ УПОЗОРАВАЈУ: Висок ниво тензија на КиМ!

Одбор за контролу служби безбедности је закључио и да је крајње време да међународна заједница реагује на провокације Приштине и непрестано урушавање дијалога.

Стање безбедности у Србији је стабилно и поред непрестане изложености разним безбедносним изазовима, ризицима и претњама мањег и већег интензитета, оцењено је данас на седници скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, на којој је речено и да ситуацију на Косову и Метохији карактерише висок ниво напетости и тензија проузрокованих потезима приштинским властима.

На седници Одбора, којој су присуствовали директори служби безбедности – Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, Војнобезбедносне агенције. бригадни генерал Ђуро Јованић, и директор Војнообавештајне агенције Зоран Стојковић, усвојен је Извештај о раду БИА од 1. октобра 2018. до 31. марта ове године, као и Извештај о стању безбедности у Србији.

Приштина и Запад спремају ударац на основна људска права Срба!

Председник Одбора Игор Бечић пренео је Тањугу да су чланови одбора пружили пуну подршку председнику Александру Вучићу и влади у напорима за очување мира и стабилности у региону и заштити националних интереса Србије, упркос непрестаним провокацијама Приштине.

Рекао је и да је закључено да су увођење противправних такси на робу из Србије, бесправна узурпација привредних субјеката уз неиспуњавање обавеза из Бриселског споразума о Заједници српских општина, као и све израженије сецесионистичке тежње појединих политичара албанске националности на југу Србије, јасан покушај провокације и подривања стабилности у региону.

ОТКРИВАМО: Још једна земља преиспитује своју одлуку о признању тзв. Косова!

Одбор је одбацио резолуцију о ратним злочинима које је наводно починила Србија на Косову и Метохији а коју су донеле приштинске институције, наглашавајући да је то још један у низу провокативних потеза Приштине којима се подрива дијалог.

„Док Србија, на челу с председником Вучићем, покушава на сваки могући начин да одржи мир и стабилност у региону и промовише дијалог и помирење, власти у Приштини својим потезима се труде да сви останемо у прошлости, јер је једини начин њиховог опстанка на власти нестабилност региона“, навео је Бечић.

Одбор за контролу служби безбедности је закључио и да је крајње време да међународна заједница реагује на провокације Приштине и непрестано урушавање дијалога.

„Уместо покушаја подривања изванредне и убедљиве победе Српске листе на локалним изборима на Косову и Метохији, очекујемо коначно осуду и реакцију на противправно увођење такси, одбијање формирања Заједнице српских општина, доношење сулудих резолуција и свакодневно угрожавање безбедности Срба на Косову и Метохији“, рекао је Бечић.

Одбор подсећа и да је задак међународних мировних снага на Косову и Метохији чување реда и мира, односно стварања и одржавање сигурности на КиМ, и затражио да се максимална пажња посвети безбедности српског народа на Косову и Метохији који је најугроженији.

Вучић и Шредер: Русија добар партнер у свему

Чланови Одбора су позитивно оценили професионално поступање и рад припадника Безбедносно-информативне агенције у извештајном периоду и дали пуну подршку Агенцији у извршавању њених тежишних задатака на заштити безбедносних и других интереса Србије и њених грађана.

Они су посебно похвалили сарадњу БИА са свим државним органима који су надлежни за заштиту уставног поретка и безбедности Србије, као и унапређивање билетаралне и мултилатералне сарадње са иностраним безбедносно-обавештајним службама.

ПОНОВО ЛУДУЈЕ – Погледајте како је босански глумац на српској телевизији ЖЕСТОКО ИСПЉУВАО СРБЕ!

Седници, која је била затворена за јавност, председавао је председник Одбора Игор Бечић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК сцене у Футогу! 4 особе без свести пронађене у цистерни

(ФОТО) ПРЕЛЕПА ПУТИНОВА ИЗАБРАНИЦА РОДИЛА БЛИЗАНЦЕ!? Због Алине затворено ЦЕЛО ПОРОДИЛИШТЕ, највећа МИСТЕРИЈА МОСКВЕ

ШОК ПОНУДА ГУГЛА ХУАВЕИЈУ: Ништа од укидања лиценце наредна 3 месеца! ЕВО ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА КОРИСНИКЕ У СРБИЈИ

(ФОТО) Игор Јурић устао у Скупштини Србије и аплаудирао после увођења доживотног затвора: Објавио је болну фотографију, огласила се и Алексина мама

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ ЗБОГ СЛАГАЛИЦЕ! Народ У ШОКУ после овог питања, оштро осудили чувени квиз!

novosti.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
28°
Sun