Илустрација, Фото: mup.gov.rs
Друштво Србија

Случај Закинтос: Српски и грчки адвокати бране осумњичене

У случај, који се у Грчкој води против петорице српских држављана осумњичених за пребијање насмрт америчког туристе Бакари Хендерсона на острву Закинтос 6. јула, укључио се познати атински адвокат Алексиос Коугиас, поред још два адвоката из Београда и са Закинтоса.

Адвокати су данас поново посетили тројицу осумњичених Срба, који су као млађи пунолетници смештени у притворске јединице затвора у Авлони, рекла је Танјугу београдски бранилац у овом случају Зора Добричанин Никодиновић.

„Састала сам се данас са најпознатијим адвокатом кривичарем из Атине Алексиосом Коугиасом у његовој канцеларији и са колегом Лефтерисом из Законтоса, и сви заједно смо анализирали до сада прикупљене доказе. Договорили смо се о стратегији и циљевима одбране наших клијената у случају ‘Закинтос'“, навела је Добричанин Никодиновићева.

Напоменула је да је задовољна стручношћу колега и њиховом агилношћу у овом случају којем, како је напоменула, приступају са пуно пажње и разумевања, као и колегијалним поштовањем.

„Сад крећемо у Авлону где се налази затвор за малолетнике, а где меру притвора издржавају млађа пунолетна лица – Милош Илић, Немања Петровић и Стефан Стојановић“, навела је адвокатица.

Душан Ранковић и Милош Сенић, такође осумњичени у овом случају, налазе се у другим затворима у Грчкој.

Осумњиченима је након инцидента одређен притвор до почетка суђења, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Друга двојица српских држављана, која су такође осумњичена у овом случају, пуштена су да се бране са слободе.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу „Бар код“ у месту Лаганас насмрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

Истрага, која је у току, треба да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

Како је најављено, суђење за ово дело онима који буду оптужени одвијаће се у грчком граду Партасу.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Данас: Бели на локалу сарађује са СНС, а глуми опозицију

Дивље свиње допливале у Нови Сад и напале, потера у току

СИРИЈА: Владине оружане снаге се крећу ка Деир ез-Зору

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue