Настрадали Бакари Хендерсон, Полиција приводи осумњичене Србе
Србија Хроника

СЛУЧАЈ „ЗАКИНТОС“: Списи коначно на српском језику

Одбрана окривљених за учешће у тучи на Закинтосу у јулу прошле године, коначно је данас добила комплетан превод списа предмета на спрски језик, након више од пола године чекања.

(ВИДЕО) ХАОС НА ПИНКУ: Милица Заветница бранила АМФИЛОХИЈА – сви ЗАНЕМЕЛИ

БЕОГРАД – Одбрана окривљених за учешће у тучи на Закинтосу у јулу прошле године, у којој је на смрт претучен амерички туриста Бакари Хендерсон, коначно је данас добила комплетан превод списа предмета на спрски језик, након више од пола године чекања.

 Један од бранилаца окривљених Зора Добричанин Никодиновић указала је да то за одбрану значи да ће коначно моћи да се са доказима и осталом документацијом из поступка упозна на спрском језику.

То на почетку поступка није било могуће јер се документација одбрани достављала на грчком.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) ЈЕСУ И ОВО ВРАЏБИНЕ? Овo Блиц не сме да објави!

Након ургенције Министарства правде Србије да се списи предмета окрвиљенима доставаљу на спрском језику у складу са правом да се поступак води на матерњем језику и налога грчког Министарства правде, грчки суд је браниоцима окривљених доставио комплетан превод списа предмета.

Седморица Срба у овом случају су осумњичена за учешће у пребијању америчког туристе Бакари Хендерсона на острву Закинтос 6. јула, од којих је њих пет у притвору у Грчкој док се двојица бране са слободе и налазе се у Србији.
(ВИДЕО) АРКАН УРАДИО НЕШТО ШТО НИКО ДРУГИ ТАДА НИЈЕ СМЕО! Послао БРУТАЛНУ поруку Билу Клинтону: Никад се не свађај са Србима

Петорици осумњичених је након инцидента одређен притвор до почетка суђења, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу „Бар код“ у месту Лаганас насмрт претучен амерички студент Хендерсон (23).

Истрага, која је у току, треба да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

ЕПИЛОГ ДРАМЕ КОД БАРА: Изрешетао предузетника на троседу у породичној кући

Како је најављено, суђење за ово дело онима који буду оптужени одвијаће се у грчком граду Партасу.

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon