vidovdan.org
Политика Регион Србија

ЉУБЉАНА ОДГОВОРИЛА БЕОГРАДУ: „Нисте нас разумели“

Председник Словеније Борут Пахор данас је одговорио на критике највиших званичника Србије због његових изјава да ће Словенија радити на томе да обезбеди признање тзв. Косова од чланица ЕУ које то још нису учиниле.

РАЗВАЛИЋУ РАЗУЛАРЕНОГ ЉОТИЋЕВЦА! Шешељ прихватио ТВ дуел са Бошком Обрадовићем!

Председник Словеније Борут Пахор данас је одговорио на критике највиших званичника Србије због његових изјава да ће Словенија радити на томе да обезбеди признање тзв. Косова од чланица ЕУ које то још нису учиниле, нагласивши да је јужна покрајина једно од главних политичких питања о којем Словенија и Србија имају приметно различите ставове.

Како је наведено у прес саопштењу из кабинета словеначког председника, Пахор није сигуран да ли су председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић у потпуности упознати са његовом изјавом о дипломатској подршци признавању Косова међу чланицама ЕУ, пренела је агенција СТА.

Како преноси СТА, у Пахоровом саопштењу се експлицитно каже да ће Словенија подржати Косово уколико испуни одређене услове, укључујући поштовање споразума о нормализацији односа Приштине и Београда, формирање заједнице српских општина на северу Косова и ратификацију споразума о граници са Црном Гором.

ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Одлазим са чела странке

Како се наводи у саопштењу из кабинета словеначког председника, Пахор верује да је, упркос познатом одбијању могуцности од стране Србије да дипломатски призна Косово, српске власти требало да узму у обзир то што је он напоменуо да Косово треба да испуни наведене услове уколико очекује помоћ Словеније, преноси СТА.

Председник Србије Александар Вучић реаговао је у понедељак на изјаве Пахора, упитавши како словеначки председник Борут Пахор жели да убеди преостале чланице ЕУ да признају једнострану проглашену независност Косова, када нам је Шпанија све већи савезник.

„Ако се Шпанија тако понаша, што се Пахор тако понаша. Сада ће он да убеди да Шпанија призна независност Косова“, приметио је Вучић.

НАПЕТО У ПОДГОРИЦИ: Бомба на амбасаду САД, нападач се разнео!

Премијерка Ана Брнабић рекла је, такође у понедељак, да је непријатно изненађена изјавом председника Словеније да ће покушати да утиче да пет чланица ЕУ које нису признале Косово то учине, те оценила да таква изјава није у складу са добрим и пријатељским односима са Словенијом.

О томе, истакла је, није било речи током недавно одржаног састанка који је, како је рекла, био дуг и отворен.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“.

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бастаћ напустио студио РТС-а

ЈЕЗИВА СМРТ: Струјни удар из телефона истопио слушалице у ушима девојке

Извор: novosti.rs

Оставите коментар