Економија Србија

Словаци терају „Гошу“ у банкрот?

Фирма "АА капитал консалтинг 2017" тражи покретање стечаја због дуга од 400.000 евра.

Бивши власник „Гоше“, који држави и радницима дугује милионе евра, могао би на крају ову фабрику да пошаље у стечај. У четвртак је стигло обавештење да фирма „АА капитал консалтинг 2017“ тражи покретање стечаја и то због дуга од 400.000 евра. У „Гоши“ објашњавају да је реч о потраживању које је ћерка фирма бившег власника, ЖОС из Зволена, продала „АА капитал консалтингу 2017“ из Београда.

Радници „Гоше“ таман су пре месец и по дана наставили производњу и рад после пола године штрајка. Послодавац, чији је нови власник „Лиснарт“ са Кипра, исплатио им је део дуга за неисплаћене зараде.

– Та београдска фирма, која је откупила дуг, постоји непуна два месеца – тврди Милорад Милорадовић из Самосталног синдиката „Гоше“. – Реч је о потраживању које је „ЖОС Трнава“ пренело на своју ћерку фирму. Да ли је могуће да они који радницима дугују од милион до два милиона евра неисплаћених плата и скоро пет милиона евра неплаћених пореза и доприноса држави, отерају фирму у стечај због 400.000 евра дуга.

Синдикати ће покушати да увере надлежне да не постоји разлог за стечај, јер би то значило да ће дефинитивно остати без година стажа.

ТЕК ОСНОВАНИ

Друштво за трговину и услуге „АА капитал консалтинг 2017“ основано је 29. августа ове године. У Агенцији за привредне регистре види се да је директор Ненад Филиповић, а власник Данијела Мрђеновић.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

И део Француске жели независност — ускоро референдум

Холбрукове гаранције око Косова и Метохије спалио НАТО

ЈЕЗИВА ПОРОДИЧНА ДРАМА У ШИПОВУ: Мајка стала пред цев пиштоља ДА ЗАШТИТИ СИНА ОД ДЕДЕ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri