Политика Србија

ШЉИВАНЧАНИН: Ево шта ми је Праљак рекао кад сам осуђен

Хашки осуђеник Веселин Шљиванчанин шокиран је вестима из Трибунала да је хрватски оптуженик Слободан Праљак попио отров кад му је прочитана казна.

„Изјављујем саучешће његовој породици, јер сам га упознао као човека који је био коректан према мени и мојој породици“, каже он за Спутњик.

ТАЈНА КОПЉА КОЈИМ ЈЕ ПРОБОДЕН ИСУС: Видели сте га у „Сенкама над Балканом“, а ево ГДЕ СЕ ЗАИСТА НАЛАЗИ

Шљиванчанин се присећа да је Праљка упознао у затвору и да га је виђао у спортској сали и понекад у сали за посете.

„Нисам са њим никада био заједно на неком одељењу. Хрвати из мостарске групе нису тако често били у затвору, пуштани су на привремену слободу до почетка суђења. Једино где сам се с њим сусретао било је у спортској сали и у соби за посете, кад дође мени моја, а њему његова“, каже овај пензионисани официр ЈНА.

КО ЈЕ НАРУЧИО СУРОВУ ЛИКВИДАЦИЈУ МАРКУША: 7 хитаца платио један од навијача Војводине! Убице стигле из Босне и још се крију у Србији

Шљиванчанин се посебно сећа сусрета када му је дошла породица након што му је суд изрекао казну затвора од 18 година. Праљак је тада, каже, дошао да поздрави њега и његову породицу.

„Чак је био коректан према мојој породици кад су мене осудили на 18 година затвора, он је дошао у салу за посете кад су нам биле породице и рекао је: ’Ја сам вас видео како се ви понашате у затвору и свака вам част и рачунајте на сваку моју подршку и помоћ. Ја не верујем да сте ви такав човек каквим су вас они осудили“.

ТЕНЗИЈЕ У ПОДЕЉЕНОМ ГРАДУ: Мостарске улице пуне полиције; Хрватски ветерани организују протест

На питање како је могуће да се унесе отров у судницу Трибунала, Шљиванчанин каже да без обзира на то какво је обезбеђење, „ко је био храбар и ко је желео, могао је да унесе било шта“.

(ВИДЕО) УПЕЦАЛИ СОМА ОД 185 КИЛА: У утроби пронашли ЉУДСКЕ КОСТИ! Шокирали се кад су сазнали чији су остаци!

„Какви су стражари били, могли сте, ако сте способни и храбри и знате шта хоћете, да пронесете био шта, иако врше детаљне претресе. Кад неко нешто хоће, у могућности је све да уради, зависи само од човека, ма какве биле њихове службе“, наводи наш саговорник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трамп најавио јаче санкције према Северној Кореји

Обрадовић: Шокирана сам поступком ДЈБ

НЕКО БИ ЗА ОВО МОРАО ДА ОДГОВАРА! Праљкова адвокатица у интервјуу о шокантној драми у Хагу

Извор: Спутњик/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat