vaseljenska.com
Политика Србија

СЛЕДИ ЧИСТКА: Дачић наложио хитну контролу по амбасадама!

Министарство спољних послова започело ванредне провере у српским дипломатско-конзуларним представништвима. "Чешља" се све - од финансија до безбедности. Могуће и смене.

Вљора Читаку поручила Заветницима: ,,Нећете малтретирати Наташу Кандић, она је храбра!“

Тим Министарства спољних послова задужен за надзор рада наших амабасада и конзулата широм света, на чијем је челу државни секретар МСП Ивица Тончев, започео је са ванредним надзорима рада у дипломатско-конзуларним представништвима – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, „контролори“ су до сада ненајављено обишли две амбасаде, у Бечу и Братислави. Предвиђено је да се у наредном периоду ради провера што више наших дипломатских „филијала“, не само у Европи, већ и на удаљенијим дестинацијама.

Тим који води државни секретар Тончев припрема детаљне извештаје о сваком надзору који се, са препорукама, достављају шефу дипломатије Ивици Дачићу.

Наш саговорник каже да ће све неправилности бити забележене, а у зависности од евентуалних пропуста, шефовима и запосленима у ДКП прете озбиљне санкције – од дисциплинских поступака, до прекршајних, па и кривичних пријава. Такође, тамо где надзор покаже да је све „под конац“, биће изречене похвале и препоручене награде за амбасадоре. Ово ће се, напомињу наши извори, односити на она ДКП која функционишу беспрекорно и која показују високи активизам односно проактивност у промоцији интереса земље.

Инцидент током излагања амбасадора САД у Нишу: „Убице!“, „Косово је Србија!“

Амбасада Србије у Берлину

novosti.rs

Како сазнајемо, „чешља“ се апсолутно све, од финансија до безбедности наших ДКП и нивоа комунукације која се остварује са земљом пријема као и са нашим расејањем. Колико су контроле озбиљне и опсежне говори и податак да се, рецимо, ради и процена да ли је видео-надзор наших амбасада и конзулата адекватан, да ли је постављена опрема у функцији, да ли се поштују све предвиђене безбедносне процедуре.

КО ЋЕ ПРЕ У БЕОГРАД — ЕУ или Кина?

Амбасадори нису са великим одобравањем прихватили акцију ванредних контрола, а посебно су незадовољни „фактором изненађења“, односно тиме што се провере дешавају изненада и без ране најаве. Иначе, тим за надзор формиран је пре неколико месеци са циљем да се побољшају рад наших ДКП и радна дисциплина дипломата, али и на све начине спрече евентуални пропусти, па и афере које су у претходном периоду доспевале у јавност.

Ево зашто је Глоговац одбио Анђелину Џоли

ПРЕПОРУКЕ ЦЕНТРАЛИ

ТИМ за надзор, поред представника државног секретаријата, чине стручњаци из области конзуларних послова, финансија и безбедности. Свако из свог делокруга рада разговара са службеницима и дипломатама у амбасадама, али и детаљно обилази објекте. Надзор има за циљ и препознавање проблема са којима се ДКП суочава на лицу места и извештај може обухватити сугестије централи да побољша услове рада у конкретној амбасади или конзулату.

РЕКЛАМА
Заветници: Истераћемо антисрпске НВО из београдских пословних простора!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГИЧНО СУБОТЊЕ ЈУТРО У БЕОГРАДУ: Двоје погинуло на путу између Борче и Црвенке, аутом слетели у канал!

Трамп одобрио обелодањивање поверљивог документа, па поручио: Срамота, многи би требало да се стиде

Тирана:Бивши грчки полицајац убио албанског дилера дроге

Извор: novosti.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed