ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) СЛАТКА ДЕВОЈКА СА ИНТЕРНЕТА? ОПРЕЗ: Због ње се већ убило 5 мушкараца, али нико не зна ко је она!

Интернет преваре и уцене узимају све већи данак а само у Великој Британији најмање 5 мушкараца и дечака извршило је самоубиство након што су постали жртве ове врсте криминала.

Криминалне банде наводиле су их да поверују да путем интернета причају са привлачном девојком и охрабривале их на онлајн секс. Током наводног разговора пуштали су им снимке који су раније унапред снимљени, а на којима наводно та девојка ради исто то.

БЕДА БЕДНА! СЕРГЕЈ УСРЕД ЗАГРЕБА ПЉУВАО ПО СРБИЈИ! Глумац свој народ НАЗВАО СТОКОМ!

Међутим, током наводног онлајн секса, жртве су снимане и потом уцењиване.

Наравно, уцена је гласила: или ће платити тражени износ, или ће фотографије експлицитног садржаја бити прослеђене њиховим ближњима.

Међу жртвама је и 17-годишњи Ронан Хјуз из округа Тајрон, у Северној Ирској.

(ВИДЕО) Чудо на Ђурђевдан у цркви на КиМ: Из врбе у порти почела да цури вода, а потом и бела маса. Ни свештеници немају објашњење

У јуну 2015. румунска банда навела га је да пошаље своје интимне фотографије непостојећој девојци “Емили Меги”.

Након тога су му запретили да ће фотографије послати његовој девојци уколико не плати откуп од 3.000 евра. Неколико сати касније, Ронан је извршио самоубиство.

Међународна истрага потом је одвела истражитеље до Темишвара, где је вођа банде осуђен на четири године затвора. Међутим, банде оперишу и из кол-центара на Филипинима.

Истражитељи упозоравају да је ов аврста криминала у порасту широм Европе. Углавном иза овога стоје организоване банде у иностранству, али и појединци који зарађују на оваквој врсти уцена.

(ВИДЕО) Дан кад је НАТО завио Ниш у црно

„Претња објављивањем експлицитних фотографија са друштвених мрежа идентификована је као претња у порасту последњих година и хиљаде људи у Великој Британији жртве су овакве уцене сваке године“ каже Рој Синклер из британске Националне агенције за криминал (НЦА).

Међу жртвама има и деце од 14 година, а најстарија жртва је 82-годишњи мушкарац.

Ипак, највише их има у старосној групи од 21 до 30 година. Британска полиција је упозорила на опасност на друштвеним мрежама и предложила одбијање захтева за пријатељство непознатих особа и примену коракака за обезбеђење налога.

Осим тога, позивају жртве да у случају уцене одмах позову полицију, нипошто не плаћају откуп, чувају целокупну преписку и прекину комуникацију са том особом.

СРАМОТА НЕЗАПАМЋЕНА: ВИЈЕСТИ БРУТАЛНО ИЗВРЕЂАЛЕ ПРАВОСЛАВЦЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) УЖИВО СПЕКТАКЛ У МОСКВИ! ПУТИНОВА ИНАУГУРАЦИЈА: Изговориће заклетву од 33 речи!

ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД МЕСТА ЈАРАК: Из смрсканог аутомобила извучена двојица младића! ИМА МРТВИХ И ПОВРЕЂЕНИХ!

НОВИ ЕКСПЕРИМЕНТ ОТКРИО ПУТ ДО ЉУДСКЕ БЕСМРТНОСТИ: Ево зашто је јавност ипак остала згрожена

(ВИДЕО) ТАЈНА ОЛИВЕРЕ МАРКОВИЋ: Славна глумица читавог живота је чувала ЈЕДНУ УМРЛИЦУ и трагичну причу скривену иза ње

ПРВИ КОРАЦИ И МЕРЕ: Каква „изненађења“ Путин спрема

Извор: Курир

Оставите коментар