Фото: восток
Политика Регион

Скуп подршке генералу Ратку Младићу 11. јула у Бањалуци

У Бањалуци 11. јула биће одржан скуп под називом „Подршка генералу Ратку Младићу - стоп лажима о Сребреници“, а који организује удружење „Српски сабор Заветници“.

Портпарол Полицијске управе Бајалука Марија Маркановић рекла је да су добили захтев за одржавање скупа, а који је потом одобрен.

Шетња ће почети 11. јула у 18 часова са Трга Крајине у Бањалуци, а окупљени ће ићи Господском улицом до Храма Христа Спаситеља.

Фото: заветници.рс

Један од организатора овог скупа Срђан Вукојевић рекао је да на скупу очекују велики број људи и да ће тај дан обележити ослобођење Сребренице у којој су хорде Насера Орића од 1992. до 1995. године починиле стравичне злочине над српским народом.

– Хоћемо да изнесемо истину о Сребреници и страдању српских жртава пре уласка Војске Републике Српске и генерала Младића. Осим тога указаћемо и на манипулацију бројем жртава у Сребреници, на основу чега су се Мајке Сребренице енормно обогатиле – истакао је Вукојевић.

Према Вукојевићевим речима Сребреница је политички пројекат који годинама уназад служи као инструмент за стални притисак на Бањалуку, са циљем да се Србима наметне колективна кривица, а Републка Срска прогласи за геноцидну творевину.

 

Извор: Блиц, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu