twitter
Регион

СКОПЉЕ ТВРДИ: Нисмо наложили обавештајне акције против Србије

Македонија није наложила обавештајне акције против Србије, нити је предузимала такве мере, изјавио је данас у Скопљу министар спољних послова Никола Димитров.

Димитров је на прес конференцији у Скопљу истовремено најавио да ће сутра разговарати са министром спољних послова Србије Ивицом Дачичићем.

„Македонска влада нити је имала намеру, нити је нареднила обавештајне активности против или на штету нити једне државе, укључујући Србију“, рекао је Димитров на прес конференцији.

Према његовим речима, македонске институције раде искључиво у интересу грађана Републике Македоније и сагласно уставним надлежностима“, рекао је министар спољних послова.

ДИМИТРОВ БЕЗ ПРЕЦИЗНОГ ОДГОВОРА О ЧЛАНСТВУ КОСОВА У УНЕСКО

Министар спољних послова Македоније Никола Димитров није данас директно одговорио по питању става те земље о чланству Косова у УНЕСКО.

„Македонија није у позицији да има некакву водећу улогу по том питању“, рекао је Димитров на конференцији за новинаре.

„Има разних спекулација у медијима у региону. То питање је важно за наше суседе, Србију и Косово, а они имају различите ставове и због тога не смемо бити у ситуацији да имамо водећу улогу“, рекао је Димитров.

Димитров је на конференцији за новинаре рекао да је то питање „важно и за нашег суседа Србију и за нашег суседа Косово“, који, наводи, имају суштински различит однос према том питању.

„Све то морамо да имамо у виду и никако не смемо да дођемо у ситуацију да имамо некакву водећу улогу“, казао је Димитров и нагласио да ће се Скопље по том питању, пре свега, водити интересима Македоније.

„Не знамо када ће ово питање да буде на дневном реду, могуће на јесен, до када многе ствари, а можда и ставови укључених страна, могу да се промене“, рекао је он.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДФ: Ако Ђукановићев режим гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско, Србија да повуче дипломате

Амфилохије: Продају душу за НАТО и ЕУ

Оливер Ивановић кандидат за градоначелника Северне Митровице

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat