vesti.ru
Регион

СКАНДАЛОЗНО! Штефанек: Босна мора да прими своје држављане, бивше борце ИСИС!

Амбасадор Драхослав Штефанек, водитељ Канцеларија Савета Европе у БиХ нагласио је да ће БиХ морати примити све своје држављане, без обзира ради ли се о мушкарцима који су се борили у редовима "Исламске државе" (ИСИС) или о женама и деци.

Неда Арнерић покушала самоубиство?

Савет Европе је, поред Владе Уједињеног Краљевства и Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) један од покровитеља програма реинтеграције насилних и екстремистичких затвореника у БиХ, чије спровођење је почело у фебруару 2019. године, а Штефанек је истакао како фокус не сме остати само на затвореницима који су радикализовани, већ и на онима који би могли бити радикализовани.

КРЕНУЛО ГРАНАТИРАЊЕ! Размена ватре на граници Индије и Пакистана, спрема се већа ВОЈНА АКЦИЈА?

– Искуства говоре како је већина осуђеника за тероризам претходно била осуђена као ситни криминалци – истакаО је Штефанек у интервјуу за Радио Слободна Европа.

ОВО ЈЕ САД СТВАРНО МУЧЕЊЕ! Уживајте још данас и сутра у лепом времену, јер од суботе нас поново чека ПАКАО!

С обзиром на то да је много жена и деце из БиХ која су данас у камповима или затворима у Сирији и можда у Ираку, новинари су га питали какве су обавезе БиХ према њима, те према људима који су се борили у редовима терористичких организација у тој регији.

ЛЕКАРИ СУ НА ЛИЦУ МЕСТА! Отац бацио ЧЕТВОРО ДЕЦЕ од 3, 5, 7 и 8 година кроз прозор!

– То је заиста тешко питање и може бити двоструки мач. Ми се морамо борити против тероризма и то је једна глобална борба. С једне стране, ти људи могли би бити опасни по друштво. С друге стране, имамо индивидуална људска права. Ја сам правник и Савет Европе је организација која се бави питањима владавине права. Уопштено говорећи, никоме се не би требало укинути држављанство. То је основно правило. Ако те особе имају држављанство БиХ, њима би се требао омогућити повратак у своју државу. Не кажем да ће бити добродошли, али они ће морати бити примљени. Такође, те особе могу имати двојно држављанство тако да се мора ићи од случаја до случаја – рекао је он.

ДРАГАН ЂИЛАС У ОЧАЈАЊУ ЗБОГ ВЕСТИ О ЈАЧАЊУ ДС-А: Тајкуну се смрачило!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ! СТАВИО МИ ЈЕ РУКУ НА БУТИНУ И НА СИЛУ ПОЉУБИО У УСТА! Марија до детаља испричала како је Јутка малтретирао: Увео ме је у канцеларију а потом ЗАКЉУЧАО ВРАТА…

СУЂЕЊЕ ,,КРАЉИЦИ СИЛИКОНА“ – Сведок испричао: Тијана Ђуричић је хтела да ме коље, а тек шта ми је радила њена мајка!

СТИЖУ ПЛАВЕ КОВЕРТЕ! ПОЧИЊЕ ОБУКА ЗА РЕЗЕРВИСТЕ: Мораће да је прођу сви који нису служили војску, ЕВО КОЛИКО НОВЦА ЋЕ ДОБИЈАТИ!

МАРШ ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У БЛИЗИНИ НИША! Све спремно за АКЦИЈУ НА НЕПОЗНАТОМ ТЕРЕНУ – Оклопна возила чекала на циљу!

ДЕТАЉИ СМРТИ У НОВОСАДСКОМ ХОТЕЛУ: Саша (34) је редовно долазио на пливање, јуче је заронио и НИЈЕ ИЗРОНИО… Откривен узрок смрти!

Дечак (14) који је избо мајку на улици, пуштен на слободу: Док је несрећница лежала на земљи, он сликао селфије

Радио Слободна Еворпа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue