Printscreen
Регион

СКАНДАЛОЗНО! Хрвати би да протерани Срби о свом трошку уклоне рушевине својих кућа!

Све већи број Срба протераних из Госпића, који живе у Србији и трећим земљама, добија од локалне власти решење да о сопственом трошку уклоне рушевине својих кућа уништених у рату, каже председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта и ту одлуку оцењује као "скандалозну и шокантну".

Линта у саопштењу наводи да су Срби протерани из Госпића и других делова Хрватске огорчени да Град Госпић жели да наплати од власника трошкове уклањања остатака њихових уништених кућа за чије рушење, каже, одговорност сноси хрватска држава.

ЏАКА И ШАЋИРИ НА УДАРУ ШВАЈЦАРАЦА: Нисте смели да провоцирате Србију „албанским орлом“!

Трошкове уклањања уништених српских кућа у Госпићу и другим деловима Хрватске треба да сноси хрватска држава, сматра Линта и тражи од Министарства спољних послова да са „оваквим скандалозним понашањем“ власти Града Госпића упозна Министарство спољних послова Хрватске и затражи да Град Госпић одустане од те „циничне и бескрупулозне одлуке“.

ЕВО ДОКАЗА О НЕВИЂЕНОЈ КРАЂИ! ИЗ КОНТРОЛНЕ СОБЕ СУГЕРИСАЛИ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА СНИМАК, СУДИЈА БРИХ ЈЕ ТО ОДБИО! Скандал какав није виђен у фудбалу тресе свет!

Како је рекао, трошкови рушења и уклањања рушевина износе између 700 и 2.500 евра зависно од површине и количине грађевинског материјала, у случају да то не учине градска власт ће издати решење о уклањању рушевина које ће извршити друга лица, а уклањање ће морати да плате власници.

(ВИДЕО) Србин скинуо шаховницу са аутомобила у Босанском Броду, па онда послао поруку свима који слично покушају! ЕВО ШТА ЈЕ РЕКАО!

У случају да протерани Срби одбију да то учине, каже Линта, прети опасност да држава, након одређеног времена, отме њихову имовину због насталог дуга.

(ФОТО) ЈЕДВА ДОЧЕКАО: Јутро после победе Швајцарске Шаћири ПОНОВО ПРОВОЦИРА Србе!

Линта подсећа да су хрватске паравојне и полицијске снаге током лета и јесени 1991. године убиле најмање 124 Срба и опљачкале, запалиле и минирале на стотине српских кућа на подручју Града Госпића с циљем стварања етнички чисте хрватске државе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ШОК АНАЛИЗА НАСА: Ево колико смо спремни за удар АСТЕРОИДА, Њујорк би нестао да пар секунди

НИСУ ТО ВОЈНИЦИ НЕГО СПЕЦИЈАЛЦИ: Додик открива колико Британаца је стигло у Бањалуку

СРБИЈА НЕ ЗНА О ОВОМЕ НИШТА: Ево зашто се крије тема преговора!

ПОНОС СРБИЈЕ: Наши млади математичари покупили чак шест медаља!

Експлозија прекинула говор премијера, има мртвих!

ШОК ИЗ ИТАЛИЈЕ – ЕУ се распада за годину дана!

(ФОТО) ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Ево како је грчки премијер прославио историјски споразум са ЕУ!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu