Друштво Србија

СКАНДАЛОЗНО: амерички дипломата на конференцији Вука Јеремића подржао улазак Косова у УН!

На конференцији коју је данас одржала НВО Вука Јеремића у Београду изнет је став да ће Косово врло брзо ући у УН.

НВО под називом Центар за међународне односе и одрживи развој (CIRSD) којом председава Вук Јеремић организовала је данас у центру Београда, у хотелу Метропол, трибину на тему ,,САД, Русија и Блиски исток“ на којој је као говорник гостовао бивши амерички амбасадор у Београду Камерон Мантер, иначе члан утицајне америчке организације EastWest Institute.

Позив на конференцију, извор: Твитер

Американац је у једном тренутку, на питање Вука Јеремића о томе ко ће први ући у УН – Курдистан, Палестина или Косово – моментално одговорио ,,Косово“, на шта се Вук Јеремић немо смешкао. Нико од присутних на конференцији није реаговао на овакву провокацију, осим што је руски академик Виталиј Наумкин рекао да ће у УН ,,пре ући Палестина“. Камерон Мантер је иначе потом изнео став да је свој коментар о Косову дао ,,као пријатељ Србије“.

Наумкин је после изнео и став да му је ,,смешно и забавно“ када Американци причају о томе како су руски хакери утицали на америчке изборе. ,,Ето имате ту државу [САД] која већ више од пола века мења режиме широм света, по Ираку, Либији, Гватемали, Ирану и ко зна где све и сад је она у страху да ће њој неко исто то да уради“. На констатацију Камерона Мантера да је руска анексија Крима неприхватљива, руски академик је рекао: ,,Па хвала вама што сте извели државни удар у Украјини и учинили издвајање Крима неизбежним…то је била наша стара жеља, да вратимо Крим у окриље Русије, али је то постало могуће тек када је вашим акцијама Украјина дестабилизована, о томе је и председник Путин говорио на самиту у Валдају“.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Драма на небу: Кинески ловци пресрели америчког „шпијуна“

СВИ ДЕТАЉИ јучерашњег УБИСТВА БИЗНИСМЕНА у ЖИТОРАЂИ: ЕВО КАКО ЈЕ УБИЈЕН

Мандић: Милов режим суди свим Србима

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue