Фото: Танјуг
Политика Србија

СКАНДАЛОЗНО: Јанковић и Јеремић од Хојта Јиа ТРАЖИЛИ ДА НАТЕРА СРБИЈУ ДА СЕ ОДРЕКНЕ РУСИЈЕ!

Лидери прозападне опозиције Саша Јанковић и Вук Јеремић затражили су данас од високог америчког званичника Брајан Хојта Јиа да изврши додатни притисак на председника Александра Вучића да се Србија одрекне Русије и Москви уведе санкције.

На састанку са Хојтом Јием, коме је присуствовао и лидер ЛДП Чедомир Јовановић, Јанковић и Јеремић нису пропустили прилику да на сва уста испљују своју земљу, тврдњама да је у Србији диктатура, да се не поштују слободе медија и људска права, као и да опозиција нема равноправне услове за учешће у политичком животу.

Јанковић и Јеремић, како сазнајемо, посебно су затражили од америчког званичника да додатно притисне Вучића како би се Србија потпуно одрекла Русије и тој земљи увела санкције.

Наш извор истиче да је за разлику од ове двојице Јовановић углавном ћутао, а кад га је Ји упитао зашто ништа не говори, лидер ЛДП му је одговорио да Јанковић и Јеремић претерују.

Јовановић се затим обратио лидерима ПСГ и НС и рекао „да су њих двојица такви да им не би помогло чак и кад би Вучић на изборима крао у њихову корист“.

Подсетимо, Хојт Ји је јуче а 17. Српском економском самиту у Београду изјавио да Србија више не може да седи на две столице истовремено и да мора да се одлучи да ће се приклонити ЕУ и САД, или Русији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Сирији пронађено складиште најмодернијег оружја НАТО-а

(ВИДЕО) ЛУЂИ ПЕНАЛ НИСМО ВИДЕЛИ: Док је голман славио промашај играча, лопта се са 11 метара вратила у гол

ВУЛИН: Изјаве Јиа до сада најтежи јавни притисак на Србију

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
24°
Thu
23°
Fri
22°
Sat
15°
Sun