Public
Политика Србија

СКАНДАЛОЗНЕ ПРЕТЊЕ БРИСЕЛА! Европа нам враћа визе због Ирана?!

Тања Фајон из Европског парламента запретила да ће Србији уследити санкције уколико се до краја октобра не усклади са визном политиком ЕУ према Ирану

Европска унија отворено је запретила Србији да ће јој укинути „бели шенген“ и вратити јој визе због одличних дипломатских односа са Ираном!

ДОДИК: Иванић се и даље прави Енглез, покушава да их демантује и одбрани

Тања Фајон, представница Социјалдемократа у Европском парламенту, упозорила је Србију да би, ако опет не уведе визе Ирану до краја октобра, могла добити негативни извештај о визној либерализацији. Фајонова је ову директну претњу упутила током дебате о нацрту извештаја о Србији у Спољнополитичком одбору ЕП. Тај документ, на који је поднето чак 239 амандмана, требало би да се усвоји крајем новембра на пленарном заседању Европског парламента у Бриселу.


Мењање граница изазива хаос
Тања Фајон каже и да је евентуална промена граница унела додатну нестабилност на Балкан.
– Знам да је то осетљиво питање. Из искуства Словеније могу да кажем да би свако померање у границама дестабилизовало регион и то је нешто што морамо да избегнемо – поручила је Фајонова.


(ФОТО) НАЈМОРБИДНИЈА КЛЕТВА НА НИШКОМ ГРОБЉУ УТЕРУЈЕ СТРАХ У КОСТИ! Ко прође овуда, застане да прочита натпис на гробу и СКАМЕНИ СЕ! На овом месту виђају само једну баку…

Немогућа уцена

Фајонова је указала да у Србији има доста проблема, почев од стања у медијима и причи и променама граница (видите оквир), али да је међу највећим проблемима неприлагођена политика визне либерализације.

– Србија би, уколико до краја октобра не прилагоди своју политику визне либерализације према Ирану, могла добити негативни извештај о визној либерализацији до краја године – истакла је Фајонова, најављујући тако нове санкције Србији и враћање виза!

инистарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, упитана да прокоментарише ову изјаву, каже за наш лист да усклађивање визне политике није питање било које државе појединачно, већ целокупне политике.

САЧЕКУША У ЖЕЛЕЗНИКУ: Тело познатог криминалца пронађено у локви крви

– Овде се ради о томе да, када сте чланица, уводите визе свим државама за чије држављане ЕУ захтева визу. И то има смисла када сте држава чланица, нарочито из безбедносних, али и економско-социјалних разлога. О којим се државама ради прецизирано је посебним прописом. Границе Републике Србије су безбедне за све. То смо видели током мигрантске кризе, а у то може да се увери свако из Европе. Подсећам да имамо веома добру сарадњу са немачком полицијом, али и свим другим европским партнерима. О томе сведочи и скоро закључени споразум са „Фронтексом“ – подвлачи Јоксимовићева.

СПИСАК ЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ ДОГОВОРЕН НА ЗЛАТИБОРУ, ИСКЕШИРАЛИ 5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА 10 УБИСТАВА! Сведочење које је уздрмало српско подземље!


Чекајте, бре!
ДЕЈВИД МЕКАЛИСТЕР
ИЗВЕСТИЛАЦ У ЕП ЗА СРБИЈУ:
– Важно је да охрабримо Србију, али и да погледамо све оне области где постоји простор за напредак, посебно у области фундаменталних права, владавине права, борбе против корупције и криминала и слободе медија.


(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Клинци од 12 година из Србије БАЦИЛИ МАЧЕ КЕРОВИМА, па се смејали и снимали како животиња умире

Суверена држава

Дубравка Филиповски, чланица Одбора за спољне послове, истиче да је Иран тржиште од 80 милиона становника.

– Зато привлачи многе земље, па и најразвијеније. Ми можемо пре уласка у ЕУ да водимо своју политику и да се са Бриселом потпуно ускладимо даном приступања том политичком савезу. Наравно да је важно да током преговарачког процеса покажемо да је прилагођавање политици ЕУ један од наших спољнополитичких приоритета. Али, актери у међународној заједници морају да прихвате чињеницу да Србија има своје интересе као суверена држава и да законодавство постепено усклађује кроз поглавља која отвара. Постоје случајеви у којима се интерес Србије не поклапа са интересом ЕУ, на пример санкције Русији. Наравно, наша обавеза је да спречимо злоупотребе, и то чинимо – закључује Филиповски.

УЖАС У ТРСТЕНИКУ! Супружници се отровали соном киселином, БОРЕ ИМ СЕ ЗА ЖИВОТ!


Мој угао
ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ
КАРИЈЕРНИ ДИПЛОМАТА:
– Србија има суверено право да одлучује о томе коме уводи, а коме укида визе. Поготово зато што још није чланица ЕУ. Уколико се нешто деси са „белим шенгеном“, то би био јако негативан потез Европске уније.


(ВИДЕО) НАТАЛИЈА И ДМИТРИЈ УБИЛИ И ПОЈЕЛИ 30 ЉУДИ: Харали 20 година док нису направили ЈЕДНУ ФАТАЛНУ ГРЕШКУ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕН МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПРЕТИО НАЈВИШИМ ЗВАНИЧНИЦИМА ЦРНЕ ГОРЕ: Рекао да је плаћени убица и да ће да ради снајпер

(ВИДЕО) ДОБАР ГЛАС ЧУЈЕ СЕ ДО САКРАМЕНТА! Богдан Богдановић честитао ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ ПЕРУЋАЦ!

Шеф кинеске дипломатије објаснио зашто је Кини важна Русија

(ФОТО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Копали, па наишли на остатке Стамбол-капије? Кад буде завршен, трг ће изгледати овако

(ВИДЕО) Коју то књигу Путин не може да испусти из руку

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Wed
26°
Thu
27°
Fri
28°
Sat