Политика Србија

СКАНДАЛОЗАН ПРЕДЛОГ „АЛБАНСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА“! Хоће да натерају децу на југу Србије ДА УЧЕ О ХИЛАРИ КЛИНТОН!

За једно од дела које треба да читају и анлизирају ђаци првог разреда гимназије у општинама на југу Србије на часовима албанског језика "Албански национални савет" предложио је аутобиографију бивше прве даме САД Хилари Клинтон.

Национални просветни савет сугерисао је, међутим, да се дело бивше државне секретарке САД и сенаторке избаци из плана и програма и замени прикладинијим садржајем.

(ВИДЕО) СУКОБ НА ХЕПИЈУ – НАТО ЛОБИСТА ВРЕЂАО МИЛИЦУ ИЗ ЗАВЕТНИКА!

Председник НПС Радивоје Стојковић потврђује да је о овоме било речи на последњој седници Савета, те да су се сложили да наставни план и програм у целости могу да подрже, али уз напомену да би ово дело требало избацити из њега.

– Предложили смо „Аутобиографију“ Бранислава Нушића који је одлична спона између два народа. Та спона може да буде и породица Скендер-бега, коме су брат и отац били у манастиру Хиландар – каже он.

УХАПШЕН ЛАЖНИ ПРЕСРЕТАЧ! Бивши снајпериста Данило Тешић (38) из Београда ухапшен је због сумње да се представљао као полицајац на Ибарској магистрали.

Да се о наставном плану и програму за албански језик и књижевност дискутовало на последњој седници потврђује и историчар Момчило Павловић, члан НПС који такође сматра да Хилари Клинтон у овом тренутку није тачка која спаја српске и албанске ученике.

– Она није ни књижевник, нити је етаблирани научник, нити може стајати поред Штефана Цвајга, Пјера и Марије Кири. Албанци имају право да предлажу садржаје који су битни за њихов идентитет, али Клинтонова није илустративни пример, то је пре пропаганда и беспотребна провокација – каже Павловић.

УМИРЕМ ЗБОГ ТЕБЕ! ПОГРЕШИО САМ ЗБОГ ПИЧ.И КОЈЕ МЕ САДА МОЛЕ! Јоксовић писао Шарићу тражећи опроштај: Убио сам те, убио си ме. Кунем се да ми је сваки дан паклен…

Просветни савет је своје сугестије упутио Заводу за унапређивање квалитета образовања и васпитања који се бави израдом наставних планова и програма, а у овом случају сарађује са Националним саветом који је званични предлагач плана и програма.

Златко Грушановић, директор Завода, објашњава да Албански национални савет предлаже листу књижевних дела која ће се наћи у програму. Сугестије које је дао НПС Завод ће предочити Албанцима.

– Указаћемо им да аутобиографију Хилари Клинтон треба да замене неким делом које ће подстицати спрско-албанско пријатељство. На седници НПС говорило се о низу заједничких тема из историје и књижевности као што су нпр. Марко Краљевић или Скендер-бег, који могу бити спона, а не линија раздвајања – објашњава Грушановић.

КРВНИЧКИ СУ МЕ ТУКЛИ, ШУТИРАЛИ МЕ И БЕСОМУЧНО УДАРАЛИ: Снежану су сватови брутално претукли насред свадбе, а онда наставили у Дому здравља, па у болници…

Просветни закони кажу да мањински савети могу, а не морају да прихвате сугестију Завода те да последњу реч даје министар који може да прихвати или одбије наставни план и програм, са Хилари Клинтон или без ње.

Овај план и програм за први разред гимназије, односиће се на ученике гимназијских одељења у Бујановцу и Прешеву које је прошле године уписало 330 ученика у 11 одељења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОНБАС КАО ЧЕЧЕНИЈА: Москва лансира идеју за крај кризе, али Кијев има опаснију намеру

(ФОТО, ВИДЕО) МОНДИЈАЛ ГОЛИХ ГРУДИ Ове 32 СЕКС БОМБЕ ће СВЕ дати за своју земљу, а тек да видите БУЈНУ СРПКИЊУ!

НОВАК МРЗИ ДА ГУБИ, ДОБРО ЈЕ ВИДЕТИ ГА БЕСНОГ! Стручњаци покушавају да лоцирају проблем српског аса!

(ВИДЕО) ВЕРНОМ НАВИЈАЧУ ЗВЕЗДЕ СТАЛО СРЦЕ ДОК ЈЕ ИГРАО ФУДБАЛ: Делије му спремиле СПЕКТАКУЛАРАН опроштај! Грмела је уз бакље добро позната песма

(ВИДЕО) ПЕНТАГОН ЈЕ ОД ПУТИНА ЖЕЛЕО ДА ЧУЈЕ СВЕ ОСИМ ОВОГ! Русија располаже апсолутним оружјем, НИСМО СВЕ ОТКРИЛИ!

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon