Друштво Србија

СКАНДАЛ У ВРШЦУ: Лажна докторка годину дана лечила децу! ЗАПОСЛИЛА СЕ СА ФАЛСИФИКОВАНОМ ДИПЛОМОМ

Вишња Ђумић (32) из Вршца годину дана је радила као лекар на педијатрији Опште болнице у том граду без дипломе Медицинског факултета.

Она била запослена као доктор медицине у Служби педијатрије са неонатологијом од децембра 2015. до 3. априла 2018. године. Прво је радила као приправник-волонтер, а након што је прошла приправнички стаж, радила је и као доктор медицине. Почетком априла, Антикорупцијски тим Министарства здравља разоткрио је ову превару.

РАЗВАЛИО: Није срамота Цеца у читанкама, срамота сте ви, родитељи!

„На основу фалсификоване дипломе доктора медицине у марту 2016. године, Ђумићева је потписала уговор о волонтерском обављању приправничког стажа и полагању стручног испита, у циљу припреме и оспособљавања за самосталан рад“, наводи се у пријави Министарства поднетом Основном јавном тужилаштву у Вршцу.

Након потписаног уговора о стручном оспособљавању, лажна докторка прибавила је и фалсификовану потврду и уверење да је положила стручни испит за доктора медицине пред комисијом Министарства здравља. Она је тако све време, свесно, лажним приказивањем чињеница, одржавала у заблуди руководство ове болнице.

СРБИНУ ПРЕТИО ЗАТВОР ЗБОГ ПЕЧЕЊА ПАПРИКА У КАНАДИ, А САД ТРАЖИ ОДШТЕТУ ОД 15 МИЛИОНА ДОЛАРА: Ево како је преокренуо систем у своју корист!

Захваљујући превари којом се послужила, руководство са Ђумићевом потписује два уговора. Прво уговор о раду на одређено време 1. фебруара 2017. године и уговор на неодређено време 14. јула исте године.

Београдски дневни лист пише да је Ђумићева уписала Медицински факултет 2005/6. године, али је положила испите само из прве године. Превара је откривена када је Општа болница у Вршцу фебруара ове године доставила Министарству Захтев за сагласност на специјализацију из педијатрије за Вишњу Ђумић, сходно плану специјализације за 2018. годину и уз захтев приложила комплетну документацију.

НАТО ПРЕТИ СРБИЈИ: Зажалићете због истраге о бомбардовању!

Запосленима у Антикорупцијском тиму Министарства здравља била је сумњива документација, а након провере је утврђено да лажна докторка није поднела ни захтев за документацију Министарства за полагање стручног испита, па га самим тим није ни полагала.

Прва реакција Београда на могућу акцију Лондона против Србије у СБ УН

Даље је утврђено да Министарство није издало потврду о положеном стручном испиту за доктора медицине на име Вишње Ђумић, већ на име Мирјане Томић из Новог Сада. Уверење о поднетом захтеву за полагање стучног испита такође није издато на име лажне докторке, већ извесне Милице Белић из Београда.

ТИНЕЈЏЕР ИНСПИРИСАН ИГРИЦОМ УБИО СТУДЕНТКИЊУ: Када је објаснио зашто је то урадио, све је још више престравио

Након што је ухваћена и пошто су јој предочени докази, Ђумићева је пред истражним органима све признала. Рекла је да је фалсификована документа набавила од извесног Марка из Новог Сада за новчану накнаду.

Очекује се да је тужилаштво гони за превару.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПОВИЋ ПОВОДОМ ПРЕТЊИ НА ТВИТЕРУ: Је л’ то њихова толеранција и демократија?

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКУ: Извини, ПЛЕНКОВИЋУ, не знам да певам ЛИЛИ МАРЛЕН или За дом спремни!

АЛБАНИЈА ПРЕДЛАЖЕ АМЕРИЦИ: Изградите НАТО базу на нашем Јадрану

АМЕРИ ЋЕ ДА ПУКНУ ОД ЗАВИСТИ! На паради у Москви и СУПЕРОРУЖЈЕ „КИНЏАЛ“!

ЗГАДИО И ИСКУСНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Канибал искасапио проститутку, тело бацио, а органе ставио у замрзивач ДА ПОЈЕДЕ КАСНИЈЕ!

Извор: Курир/Блиц

Оставите коментар