Регион

СКАНДАЛ У БиХ: Нестао ратни дневник из Коњица

Скандал у Тужилаштву БиХ - губи се траг документу из Коњица, у којем је некадашњи припадник Армије БиХ Миралем Мацић описао ратне злочине над Србима.

Из Тужилаштва БиХ нестао је оригинал дневника који је о ратним збивањима у Коњицу, пре свега кад је реч о ратним злочинима над Србима, писао Миралем Мацић, некадашњи припадник полиције и Армије БиХ у Коњицу – рекао је, специјално за „Новости“, адвокат Душан Томић, који је својевремено заступао породице оштећених, а затим и самог Мацића, кад је првобитно изашао из затвора.

Монструм убио сина секиром и сакрио га у кући у којој живи: Тело трунуло два месеца у ходнику

Томић подсећа да је Мацић осуђен на 17 година затвора, јер је проглашен одговорним за убиство четворочлане породице Пунковић из Коњица.

ДВОСТРУКИ ЖИВОТ ПОЛИЦАЈЦА УБИЦЕ! Свињски који је УБИО ЉУБАВНИЦУ НАСРЕД УЛИЦЕ, малтретирао и закониту жену!

– Дуго сам после тог суђења разговарао са Мацићем, који ми је у једном тренутку рекао да се покајао – прича Томић. – Рекао сам, ако је тако, напиши својом руком дневник и нека остане сведочанство о свему ономе што се догађало у Коњицу током рата и какви су злочини чињени, пре свега према недужним српским цивилима. Миралем је то и учинио, и то прецизно, јасно и са низ аргумената и детаља. И тај документ у виду дневника достављен је Тужилаштву БиХ.

ТАТА, ЗАРИО САМ ЈОЈ НОЖ У ВРАТ: Испливали језиви детаљи злочина – Био је психички нестабилан, дрогирао се, па измасакрирао трудну девојку

Томић каже да је то практично сведочење, поред осталог, и о злочинима свих 13 осумњичених за злочине у Коњицу над Србима, којима је на захтев Тужилаштва БиХ суд одредио притвор.

– Симптоматично је да је оригинал дневника нестао, а још у јануару 2012, кад је изненада у затвору Бусовача умро Мацић, тврдио сам и остајем при томе да је отрован, како не би и непосредно сведочио о злочину и злочинцима – каже Томић.

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО РЕГИОН: Средњошколац из Црне Горе брисао ципеле новчаницом од 50 евра насред часа!

ОДГОВОРНОСТ

Миралем Мацић је у свом дневнику навео и своју улогу и одговорност у тим злочинима. Неко се добро потрудио да оригинал нестане, али у договору са поступајућим тужиоцем све ћемо учинити да валидност фотокопираног документа буде максимално веродостојна – каже Томић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АУКЦИЈОМ ПРОТИВ ИЗВРШИТЕЉА: Пожаревљани притекли у помоћ суграђанки

СКАНДАЛОЗНО! ЕУ НАС УЦЕЊУЈЕ: Србија Хрватској ДА ПРЕПУСТИ АПАТИН!?!

ДФ се враћа у Скупштину ЦГ

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed