Регион

СКАНДАЛ, ТУРЦИ СНИМАЈУ ФИЛМ О АЛИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Још један злочинац на малим екранима!

Турска ће у августу почети снимање мини-серије од шест епизода о животу ратног злочинца и првог председника БиХ Алије Изетбеговића!
http://web-tribune.com

Према речима режисера Ахмеда Имамовића, Изетбеговић неће бити приказан као политичар, већ као „отац, супруг, супарник у шаховског партији и за преговарачким столом“.

Другим речима, у будућој романтизованој екранизацији Изетбеговићевог живота, намерно или случајно, биће изостављени подаци и чињенице о стравичним злочинима над Србима током рата у БиХ 1992-95. године!?!
– Серија прати Алијин живот од Другог светског рата, односно од 1944, па све до смрти 2003. године. Обрађују се поглавља транзиције друштва, нестајање и распадање једних и настајања нових држава, али и приче о агресији – поручио је Имамовић, нагласивши да серија „Алија“ ипак не третира Изетбеговића као политичара.
Коментаришући снимање ове серије, Иван Костић, шеф Одбора за Србе у региону, истиче да ово представља наставак неоосманлијске политике на Балкану.
– Серија ће сигурно идеализовати лик и дело вође босанских муслимана и глорификовати Изетбеговићев успех да формира прву исламску државу у Европи, док ће релативизовати лошу страну и злочине које су Бошњаци починили над Србима. Овај пројекат представља демонстрацију моћи турске спољне политике, која се већ огледа у емитовању серија о Сулејману Величанственом. Нисам приметио да се на домаћим телевизијама приказују серије о нашим јунацима и владарима – закључује Костић.

Подсетимо, Хрватска снима и филм и серију „Генерал“, чији је главни јунак злочинац Анте Готовина, под чијом командом је у злочиначкој акцији „Олуја“ 1995. године из Хрватске протерано више од 220.000 Срба. Почетак приказивања серије на ХРТ предвиђен је за 2018. годину. Режију и сценарио потписује Антун Врдољак, који је користио књигу Ненада Иванковића „Ратник, пустолов и генерал“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА У ЗАЈЕЧАРУ! Певач популарне групе ПРЕТИО УБИСТВОМ радници Центра за социјални рад!

УХАПШЕН БЕОГРАДСКИ ПАР ИЗ ПАКЛА: Сипали људима дрогу у пиће, па их пљачкали и ЗЛОСТАВЉАЛИ

Враћање обавезног служења војног рока између реалних потреба и притисака сектора НВО

Патријарх Иринеј: ,,Државници не смеју дати Косово!“

МОНСТРУМ ТРАЖИ ДА МУ ОПЕТ СУДЕ: Сад се не сећа да је убио и силовао малу Анђелину (3)

 

Извор: Информер, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri