Регион

(ВИДЕО) СКАНДАЛ НА ХРТ: Вукић тврдио да су Јевреји у Јасеновцу ЧУВАНИ од депортација, а да су деца у логору УЧИЛА ЗАНАТ!

Игор Вукић, кога описују као познатог филоусташког ревизионисту, а који је иначе и адвокат Друштва за истраживање троструког логора Јасеновац, гостовао је у емисији "Добар дан, Хрватска" на хрватској државној телевизији, где се свим снагама трудио да оправда, умањи или негира злочине усташког режима и НДХ.

Један од главних тврдњи које Вукић пропагира јесте да је Јасеновац био радни логор, а не логор смрти, као и уопште није било страшно бити у Јасеновцу.

(ФОТО) О СЦЕНАМА СЕКСА БРУЈАЛА ЈЕ СРБИЈА: Јелисавета је дуго ћутала, а сада је КОНАЧНО проговорила!

Вукић је у том тону написао књигу „Радни логор Јасеновац“, коју је и промовисао у овој емисији хрватске националне телевизије.

БОМБА У ШПАНИЈИ! РОНАЛДО КУПУЈЕ ФУДБАЛСКИ КЛУБ: Ево за који клуб ће понудити 30 милиона евра

У емисији је требало да гостује и историчар Хрвоје Класић, али је одбио да дође када је чуо да је Вукић други гост, а водитељ је додао да се чуди што је Класић отказао јер му је обећано да ће тема бити „само истраживачко новинарство и архивска грађа“.

Вукић, иначе потписан као “новинар и истраживач“, 13 минута ширио је стандардну ревизионистичку пропаганду, истичући примере “хуманости“ усташа, на пример да су неке логораше пустили у част рођендана Анте Павелића. Такође је „објаснио“ да је у усташкој војсци владала велика дисциплина па је 11 јасеновачких стражара стрељано јер су ухваћени како поткрадају логораше.

НАДА МАЦУРА ДАЛА ОТКАЗ У ХИТНОЈ! Ево где ће одсад радити!

Чак је рекао да је логорашима речено да ће за бег једнога бити “стрељано десет његових пријатеља“ из логора, чиме је инсинуирао да су заправо логораши који су покушали да беже криви за покољ који су над њима вршиле усташе. Притом је оспоравао и знатно умањио број убијених у Јасеновцу.

Врхунац је његова изјава да је „једна од најодвратнијих лажи да је било деце у логору“ – иако постоје и фотографије и бројна сведочења о држању и убијању деце у Јасеновцу! Вукић је чак испричао како је разговарао с човеком који је као дечак био заточен у Јасеновцу, али је тамо „ишао у школу, учио занат аутомеханичара“, као и да је „у логору постојала школа за дечаке од 11 до 14 година“.

ХОРОР КОД ЗРЕЊАНИНА: Секташице искасапиле комшију, гризле га за врат и вриштале од среће кад су виделе крв!

Ово је за Вукића занатска школа за српску децу

Испричао је да је Јасеновац био „место интернације за противнике НДХ, који су учинили нешто против те државе“ и „место интернације једне групе Јевреја“, па је оценио да су ти Јевреји тако спасени од депортације у нацистичке логоре.

ДНК УБИЦЕ ПРОНАЂЕН НА ПРСТУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ Убод од предњег зуба мушкарца настао док се она бранила и покушавала да заштити лице и главу!

Лудилу ту није био крај, па је наставио да прича како су „заробљени партизани са собом у логор донели тифус“, па је један заробљени јеврејски лекар морао да се бори против настале епидемије. Према Вукићевој логици, болесни партизани су за јасеновачке логораше били већа претња од усташких кољача, па је додао како је од тифуса – којим су га заразили партизани – умро и логорски свештеник Звонимир Брекало.

ТРАЖЕ РАДНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ И НУДЕ 1.300 ЕВРА ЗА БРАЊЕ ЈАГОДА: Ово је два до три пута више него што сезонци добијају у нашој земљи

Вукић је тако пет минута без престанка говорио, а водитељка је додала да је „право задовољство слушати овај жар“ којим брани НДХ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШЕШЕЉ БИО КОД ЛЕГИЈЕ: Он не жали за Ђинђићем, овластио ме је да га заступам у рушењу пресуде!

ДОДИК ЖЕСТОКО ОПЛЕО ПО БРИТАНЦИМА: Лондон за рат против Срба ИЗДВОЈИО 9.000.000 ФУНТИ, Руси не утичу на Балкан!

НЛО И ЧУДНА СТВОРЕЊА ПО УЛИЦАМА: Детаљи инцидента у Варгинхи!

Ким Џонг Ун Русији: Ценимо што се супротстављате америчкој доминацији

СУПРУГА КУМА ЛУКЕ БОЈОВИЋА УМАЛО СТРАДАЛА: Милорадовићеве убице на нишану држале и његову жену Мају!

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АЛБАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Косово светли пример поштовања права мањина

Курир.рс/Индеx.хр

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri