Printscreen
Регион

СКАНДАЛ! Колинда одликовала усташкињу која је брутално тукла и мучила Србе

Иницијатива младих за људска права пита хрватску председницу чиме је Белобрајдићева то заслужила

ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ТАЈНА „СРЕЋНИХ ЉУДИ“ Ово је прави разлог због ког су првобитне Ђина и Лола НАПУСТИЛЕ СЕРИЈУ

Иницијатива младих за људска права упутила је председници Републике Хрватске Колинди Грабар Китаровић захтев да се достави објашњење чиме је то припадница 72. бојне војне полиције Тања Белобрајдић заслужила одликовање Републике Хрватске – Ред хрватског тролиста, пише хрватски портал „Индекс“.

Захтев Иницијативе младих за људска права преносимо у целости:

„Председнице, због чега сте одликовали Тању Белобрајдић?

УЖАС! САТАНИСТИЧКО КЛАЊЕ ПСА УЖИВО ГЛЕДАЛО ЧАК 60 ЉУДИ! Откривено којој секти припадају, чак 30.000 Срба је у њој!

Одлуком од 28. новембра 2018. године Колинда Грабар Китаровић одликовала је Тању Белобрајдић ‘за посебне заслуге за Републику Хрватску стечене у рату’.

О контроверзама везаним за Тању Белобрајдић и потенцијалним кршењима људских права током деведесетих година прошлог века у Војно-истражном центру Лора писали су бројни угледни новинари и независни истраживачи. Осим тога, Далматински комитет за људска права 2009. године државним је телима поднео казнену пријаву против Белобрајдићеве због ‘основане сумње да је у раздобљу од почетка априла до средине августа 1992. године у простору ВИЦ-а Лора у Сплиту, у којем су били смештени ратни заробљеници српске националности, ове брутално премлаћивала, мучила и вређала њихово особно достојанство особито увредљивим и одвратним поступцима, користећи утицај који је очито делом црпела из чињенице што је била супруга заповедника логора, позивала је и подстицала на почињење описаних недела и друге затворске стражаре, што су они беспоговорно извршавали’.

КЛАСИЧНА ЗАВЕРА Овако је Тито Србима забио нож у леђа! Шиптарима је дуплирао територију!

Двадесет и четири заробљеника, чија се имена налазе у споменутој казненој пријави, нису имали прилику да изнесу пред судом своју страну приче јер је надлежно Државно тужилаштво пријаву одбацило. Тужилаштво Републике Хрватске је пре годину дана затражило да надлежно жупанијско Државно тужилаштво преиспита своју одлуку. Међутим, одговора о даљњем току истраге, према Иницијативиним сазнањима, нема.

ПРЕРЕЗАЛИ РЕШЕТКЕ, ПА КАНАПОМ ОД ПОСТЕЉИНЕ СИШЛИ НИЗ ЗИД! Спектакуларно бекство Србина и Босанца из затвора из ког нико није побегао! ОСТАВИЛИ ШОК ПОРУКУ У ЋЕЛИЈИ

Упркос постојању одређеног броја пресуда, целокупни судски епилог о томе што се догађало у Лори за време рата, а у вези са противправним затварањима и мучењима цивила углавном српске националности и злостављањима заточених ратних заробљеника, до данас не постоји. Јавност је слабо до нимало информисана о злочинима који су се деведесетих догађали у центру Сплита, а државни и локални тужиоци о томе годинама ћуте. Управо зато, важно је да председница одговори на постављено питање, те тако допринесе суочавању с оним што се догађало у наведеном периоду.“

СВЕ О ЈЕЗИВОЈ СЕКТИ ЦРНА РУЖА! Пастуовић: Из гробница сам извлачио децу избезумљену од оргијања

(ВИДЕО) Организаторка протеста прво тврди да није члан ниједне странке, а онда каже да је из Левице Србије!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) КЛИП ГДЕ СИН СНИМА А МАМА ПУЦА КРОЗ ПРОЗОР ЈЕ ЗАПАЛИО СРБИЈУ: Сада се појавила плавуша и узела калашњиков у руке!

ПРИКРИВЕНО ОСВАЈАЈУ БАЛКАН! Испливао Рамин план, Црногорци ће страдати јер су заратили са Србима! Због два разлога ће успети у својим намерама

(ВИДЕО) БУРА НАПРАВИЛА ХАОС НА ЈАДРАНУ: Ветар дувао више од 160 км на сат, мало је фалило да се створи прави УРАГАН! БУРА НАПРАВИЛА ХАОС НА ЈАДРАНУ: Ветар дувао више од 160 км на сат, мало је фалило да се створи прави УРАГАН!

Русија честитала Кини на слетању на супротну страну месеца

(ВИДЕО) ЗАУСТАВИО ЈЕ КАМИОН ЈЕР ЈЕ МИСЛИО ДА ЈЕ ЛАНЕ ПОВРЕЂЕНО: Када му је пришао, уследило је право ИЗНЕНАЂЕЊЕ!

Извор: index.hr/Alo.rs/M.Ž.

Оставите коментар