Printscreen
Друштво Србија

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Скромни Арно смирено и достојанствено одговарао на питања.

ХОРОР НАДОМАК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: Девојка изодена ножем, извађена јој слезина, а све због јакне

Највећи француски хуманитарац у Србији, Арно Гујон, гостовао је данас у емисији „Нови дан“ на телевизији Н1 како би најавио будуће хуманитарне акције.

Међутим, његова хуманост и све оно што је урадио за Србе у енклавама на Косову била је тема о којој се најмање причало током његовог гостовања.

Водитељка Марија Антић имала је за Арноа нека друга питања.

Како Француз у уторак 5. децембра на Факултету политичких наука треба да одржи предавање на тему „Хуманост у 21. веку“, упитан је да ли ће студентима рећи ког је политичког опредељења. Збуњен питањем, Гујон је одговорио да је то потпуно небитно за оно чим се бави, а то је помагање српском народу на Косову.

Подсећамо да Француз за последњих 13 година, колико се бори за Косово, ниједном није стао ни уз једну политичку партију, нити причао о политици.

Потом је уследило питање како ће причати о хуманости у 21. веку кад потиче из земље која има негативан став према исламу и исламистима. А за крај, можда и најупечатљивије, зашто је учествовао у Видовданском маршу који организује СНП 1389.

Printscreen

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

– Учествовао сам зато што сам желео, не зато што је то организовао СНП 1389 или било која друга организација. Мене поделе на занимају, оно што ми у нашој организацији „Солидарност за Косово“ радимо је да помажемо људима, без обзира на њихово политичко опредељење. То никада ни не питамо. А сигуран сам и да ниједна странка у Србији нема ништа против тога што ми радимо на Косову – одговорио је Арно, који се први пут нашао у ситуацији да се правда за оно што ради у српској јужној покрајини.

приватна архива

НОВИ ДЕТАЉИ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ: Страдао због фудбала?! Убиство Марка Маркуша уговорено у селу Станишићи у Републици Српској!

На терет“ му је стављено и то што је са тог Марша СНП 1389 објавио фотографије на ком се и он види.

– Многи сајтови објављују моје фотографије, ево и Н1 је најавио да ћу данас гостовати код вас, али ја у томе не видим никакав проблем. Моја идеја је само да окупимо што више људи како би се помогло народу у енклавама на Косову, то је наш највећи успех – рекао је Арно.

Последњих 13 година, захваљујући њему, на Косово је стигло 40 конвоја хуманитарне помоћи у вредности од 3.5 милиона евра. Кроз директне инвестиције уложено је 1.2 милиона евра у обнову 24 школе, обнову болница, цркава и манастира.

приватна архива

Улагањем у фарме и пластенике оживео је економију на Косову, па људи више не живе само од хуманитарне помоћи, већ од свог рада. Све ово урадио је један човек, вођен само људском жељом да помогне.

Тренутно на Косову и Метохији реновира четири школе. Уводе централно грејање, мењају подове и столарију, увиде канализацију, крече… Износ ових темељних радова је 100 000 евра. А спрема се и традиционални Божићни конвој помоћи.

приватна архива

(ФОТО) САОБРАЋАЈКА: Жена Ђорђа Балашевића се закуцала у дрво

У току је и изградња фарме која, пројекат за који је издвојено 150.000 евра, а ускоро креће и нови Божићни конвој хуманитарне помоћи. Пре неколико дана на Косово је стигао и конвој помоћи из Италије.

приватна архива

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОЦУРИЛА ИЗЈАВА ПЕВАЧИЦИНЕ МАЈКЕ: Кајем се што сам лагала полицију! Јелена ми није рекла да је…

ТЕОДОРОВИЋ ОБЈАСНИО ПРОПАСТ ЈАНКОВИЋА: Некад је уз њега било нас 100, а данас САМО ЂИЛАС И ЈЕРЕМИЋ!

(ВИДЕО) У ДВОРИШТУ НОВЕ КУЋЕ ОТКРИЛА ЧУДАН ШАХТ: Оно што је пронашла унутра запрепастило је цео град

Извор: govorisrbija.rs/telegraf.rs

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat