pixabay.com
Друштво Србија

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА МАМЕ У СРБИЈИ: И жене које раде под уговором, моћи ће на породиљско!

Продужавање права на дечји додатак, али и изједначавање права жена у трудноћи које су запослене на неодређено и које раде под уговором, само су неке од новина које предвиђа радна верзија нацрта Закона о финансијској подршци породицама са децом.

Ово је данас изјавила министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

Она је додала да је реално да до краја године предлог закона уђе у скупштинску процедуру и да би волела да до краја године буде и усвојен како би могао да почне да се примењује почетком наредне године.

„Предвиђено је да се пролонгира период права на дечји додатак за све оне ученике који су из здравствених разлога морали да прекину или касније да почну са школовањем. До сада је лимит био 19, сада је 21. година“, рекла је Ђукић Дејановић за РТС.

Она је додала да ће динамика исплате родитељског додатка бити другачија него сада, а да је предвиђено да се за прво дете породица добије 100.000 динара.

„Током трудноће биће изједначена права жена које раде на одредђено време и за стално. Много жена ради на одређено време и уговором о делу оне до сада нису имале никаква права. Сада се таква жена као и жена са села која је социјано осигурана изједначава са женом која је у сталном радном односу“, појаснила је она.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЧЕПУРИН ОБЈАСНИО ,,Хојт Ји је 75. заменик 24. помоћника заменика министра…“

СЕУЛ: Протести ЗА и ПРОТИВ Трампове посете

Кустурица на мегдану са руским званичницима

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat