rs.sputniknews.com
Америка Блиски исток Свет

СИРИЈА ЗОВЕ УН: ,,Распустите америчку коалицију, јер она врши злочине“

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ, 17. август - Сирија је у обраћању СБ УН позвала на распуштање коалиције, која делује у њеној земљи, а којом председава САД. Како каже сиријски стални представник при СБ УН, коалиција је умешана у злочине.

О томе је било речи у писму сталног представника Сирије при Уједињеним нацијама, које је написао генералном секртару и Савету Безбедности УН. Он упућује позив државама-чланицама коалиције ,,да се дистанцирају од злочина, извршених од стране те коалиције у њихово име и да је одмах распусте“.

Према речима сталног представника Сирије, Башара Џафарија, коалиција својим деловањем ,,помаже терористичким групама, које су покренуле кампању терора и убистава против сиријског народа“. Он је истакао да су ,,у својим званичним изјавама чланови коалције признали да су од њихових дејстава, под паролом борбе против тероризма, страдале хиљаде сиријске деце, жена и цивила“.

Стални представник Сирије се такође позива на резолуције Савета безбедности ,,у којима се говори о забрани свим државама да врше нападе на насељене делове, болнице, школе и залихе са медицинском и хуманитарном помоћи“.

Стално представништво Сирије редовно оббавештава светску организацију о броју погинулих и повређених, а такође о уништавању инфраструктуре и материјалној штети као резултату деловања америчке коалиције.

Подсећамо, јуче је Дамаск оптужио САД и Велику Британију да снабдевају терористе отровним супстанцама, које је сиријска војска пронашла на складиштима која су терористи напустили.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАТО је управо спасио Македонију од Русије. На реду је Србија

Чеда Јовановић: Јанковић је подмукао и неискрен

Додик: Народ ће се изјаснити да ли жели у НАТО

 

Оставите коментар