Informer, Promo
Политика Србија

ШИПТАРИ ПРОДАЈУ СРПСКИ ТЕЛЕКОМ – ТРЕЋИ ПУТ: Приштина би да ОПЉАЧКА НАШУ ЗЕМЉУ, хоће ли странци учествовати у превари?!

Влада тзв. Косова је одлучила да започне припреме за приватизацију "Косово Телекома", са међународним компанијама које су већ заинтересоване за његову куповину, прености портал "Приштина Инсајт"

Сутра ТОТАЛНА ЕВАКУАЦИЈА Јасеновика: Штаб за ванредне ситуације донео одлуку!

Ово је трећи покушај владе у Приштини да приватизује српску компанију, након два претходна неуспела покушаја 2011. и 2013. године.

Косовски министар економије и развоја Валдрин Љука је, у објави на свом Фејсбук налогу, написао да је затражио од Европске банке за обнову и развој да буде укључена у процес приватизације „Косово Телекома“, који би укључивао помоћ ЕБРД-а косовској влади у реструктурирању компаније како би побољшала своје перформансе.

РУСКИ ДИПЛОМАТА У УН ИСМЕЈАО ПАЦОЛИЈА: Непризнато Косово признало непризнатог Хуаида, СВЕТ СЕ ТРЕСЕ У СТРАХУ!

– Свима сам јасно ставио до знања да је пре било какве одлуке о приватизацији приоритет побољшање перформанси и праксе у предузећу – навео је Љука.

Додао је да његов захтев ЕБРД има за циљ да обезбеди техничку помоћ у фази реструктурирања и реорганизације тог предузећа, те да влада предвиђа приватизацију косовске телекомуникационе управе.

Нешто ЈОШ ГОРЕ од такси? Нове ПРЕТЊЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ

Према његовим речима, ЕБРД је позитивно одговорила и изразила спремност да пружи техничку помоћ у фази реструктурирања, путем зајма до 25 милиона евра израдом нацрта документа о корацима које косовске власти треба да предузму да дође до приватизације те компаније.

СТРАВА И УЖАС НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Тинејџерка ножем насрнула на мајку и очуха

Портал „Приштина инсајт“ даље наводи да су четири међународне компаније заинтересоване за куповину „Косово Телекома“ и да су поднеле захтев Министарству за економски развој за приватизацију тог предузећа.

Путин подржао Мадура

– Компаније као што су А1 Телеком Аустрија, Оранџ, Роквеј капитал из групе ПФФ и „Артиљери уан“ исказале су интерес за приватизацију „Косово Телекома“, саопштено је из косовоског Министарства за економски развој – наводи се у тексту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДРАМА У КАЛУЂЕРИЦИ: Надеждину породицу због зеленашког дуга избацују на улицу, она се полила бензином и претила ДА ЋЕ СЕ ЗАПАЛИТИ! Тврде да нема СУДСКЕ ОДЛУКЕ О ИСЕЉЕЊУ!

СНЕГ НАПРАВИО ХАОС КОД ЛАЗАРЕВЦА: Преврнуо се аутобус који је превозио раднике Рударског басена Колубара, троје повређено!

„МОМ СИНУ ЈЕ НОЖЕМ ПРОБИО ОБРАЗ, НИСУ ГА ЗАУСТАВИЛИ“ Откривена нова жртва младића који је на игралишту у Лаћарку НОЖЕМ У СРЦЕ убио Вељка

(ВИДЕО) ОД ПРЕДСЕДНИКА ДО ИМИТАТОРА! ПОГЛЕДАЈТЕ ТАЈ РАД РАМЕНИМА! Борис Тадић имитирао водитељку РТС усред емисије, гледаоци у неверици!

СНЕГ ДО МАРТА НЕ ПРЕСТАЈЕ, А У СУБОТУ ЋЕ НАС ПОТПУНО ЗАТРПАТИ! Ово је детаљна прогноза за остатак ЗИМЕ!

извор: Informer/Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
31°
Thu
24°
Fri
23°
Sat
25°
Sun