Printscreen
Друштво Србија

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ ПРЕДЛОЖИО: Легализујте проституцију, тако је најбоље!

Легализацијом бисмо смањили полно преносиве болести, попунили буџет путем пореза, али и растеретили велики број полицајаца који раде на сузбијању проституције

ПЕТОГ ОКТОБРА ХОЋЕ ДА СРУШЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! НОВА ОБОЈЕНА РEВОЛУЦИЈА ПО СТАРИМ МЕТОДАМА!

Синдикат полиције и полицијских старешина предложио је да се у Србији легализује проституција! Они тврде да би овакав потез имао вишеструку корист по нашу земљу јер бисмо смањили полно преносиве болести, попунили буџет путем пореза, али и растеретили велики број полицајаца који би се уместо да раде на сузбијању проституције посветили озбиљнијем криминалу.

Како  каже председник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић, легализација „најстаријег заната“ не може ни по чему да штети нашој земљи, а бенефити које бисмо могли да имамо су огромни.

УХАПШЕН ЛЕКАР ВМА! За операцију катаракте пацијенту тражио 200 евра!

Много предности

– Легализација проституције у Србији имала би корист по нашу земљу и друштво. На првом месту су здравствени разлози, јер бисмо легализацијом у значајној мери искоренили хепатитис Б и остале опасне венеричне болести које харају Србијом. Други разлог је што би то постао посао на који се плаћа порез, па би се пунио државни буџет, што смо видели на примеру држава које су то већ урадиле. Многе знатно мање земље од наше приходују на десетине милиона евра само од пореза на ову делатност. И трећи, за наш синдикат изузетно битан разлог јесте што би онда инспектори који сада раде на сузбијању проституције могли да се посвете озбиљнијим стварима, попут белог робља – објаснио је Марковић.

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ВАРВАРИНА: Више од 300 килограма пало на несрећног дечака!

Са њим је сагласан и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, који каже да нема разлога да се проституција правно не регулише.

– Проституција је одувек постојала и постојаће, хтели ми то или не. Да се не лажемо, услуге проститутки користе сви, политичари, спортисти, богати бизнисмени, многи угледни људи… Зашто онда ову област држати ван легалних токова? Зар није боље да се она правно регулише, да даме које се баве „најстаријим занатом“ добију здравствену, социјалну и сваку другу заштиту, као и регуларне послодавце уместо макроа и криминалаца. У Немачкој, примера ради, постоје посебни простори где је проституција дозвољена и тамо све функционише нормално и легално. Даме које се тиме баве су уредно пријављене, раде за фирме које су регистроване, а стопа криминала у овој области је у драстичном паду – напомиње Ружић и напомиње које би то предности имала држава:

ВЕНДИ ОТКРИВА СВЕ ДЕТАЉЕ СЕК.А СА ШЕШЕЉЕМ: Предигра му је била најјача страна! Јако ме је палило кад једном РУКОМ ПРЕЛАЗИ ПРЕКО МОЈИХ БУТИНА а другом…

– Најпре, убирали бисмо приходе од пореза, а сада од проституције зарађују само макрои и криминалци. Поред тога, уштедели бисмо новац за скупе полицијске рације по хотелима и мотелима. Да не говоримо да би то значајно умањило трговину људима и да би даме које се овим послом баве биле далеко заштићеније. У државама где проституција није легализована више од три четвртине „сексуалних радница“ је претучено или силовано. Када би се проституција легализовала, оне би имале право на адвоката и сваку другу врсту правне помоћи, имале би иза себе свој синдикат, здравствену и социјалну заштиту, проверене и здраве клијенте – поручио је Ружић.

Друштво (не) спремно

Професор социологије на Филозофском факултету у Новом Саду Драган Коковић каже да би држава требало озбиљно да размисли о могућностима легализације „најстаријег заната“ на свету.

– Проституција у Србији је једно велико илегално тржиште, а свако такво тржиште је веома опасно. Самим тим, мора се тражити начин да се овај проблем реши. Легализацијом проституције, сигуран сам, смањио би се број сексуалних деликата, сексуалне раднице би биле здравствено и безбедносно сигурније, али поставља се питање колико смо ми као друштво спремни да озаконимо овакав посао – објашњава Коковић.

(ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА И ХИТНА ПОМОЋ НА ТЕРЕНУ! Судар два аутомобила НА ВРАЧАРУ!

Казне за проституцију 150.000

Према важећем Закону о јавном реду и миру, проституција се у Србији кажњава новчано до 150.000 динара или до 60 дана затвора:

СУМЊИЧИ СЕ ЗА ТЕШКО ДЕЛО ПРЕВАРЕ: Поднета кривична пријава против Сергеја Трифуновића

– Ко се одаје проституцији, користи услуге проституције или уступа просторије ради проституције – казниће се новчаном казном од 50.000 до 150.000 динара или казном затвора од 30 до 60 дана. Ко малолетном лицу уступа просторије ради проституције – казниће се затвором од 30 од 60 дана – наводи се у Члану 16. овог закона.

Вучић Мекалистеру: Да ме туку моткама, нећу признати Косово

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Москва одговара на нове оптужбе Вашингтона о хаковању: То је опасан пут

ХОРОР У ЧАЧКУ Претукао бившу супругу металном шипком, па се обесио

Русија стартује са планом који потпуно мења светску економију

ПРЕТУЧЕН ПОЛИЦАЈАЦ У ПРИБОЈУ: Тупим предметом задобио више удараца у главу, НАПАДАЧ УХАПШЕН

БОЛЕСТ! Неки од најбољих филмова свих времена базирани су на лику и делу мало познатог психопате, остаћете без текста када будете видели КАКВА ЗЛА ЈЕ ЧИНИО!

Гради се прва српска црква у Словенији после 70 година

Извор: Informem

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri