Printscreen
Србија Хроника

Дарко Младић: Тужилаштво има доказе да је генерал лоше

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, изјавио је да нису тачне тврдње хашког тужилаштва да одбрана није доставила никакве доказе о значајном погоршању здравственог стања његовог оца, јер им је достављен налаз светски познатог радиолога Градимира Драгутиновића.

„У недостатку солидних аргумената да се одбије наш захтев за одлагање пресуде ради утврђивања процесне способности генерала, тужилац даје такве изјаве. Они су знали још у понедељак да ће стручно мишљење Драгутиновића бити преведено на енглески језик, али нису желели да сачекају да им се превод достави“, рекао је Дарко Младић Танјугу.

Налаз и мишљење стигло је у суд на спрском језику још у понедељак, а данас је тужилаштву достављен превод на енглески језик, напоменуо је Дарко Младић.

Он је додао да је закључак налаза светски познатог стручњака Драгутиновића да је Младић имао вишеструке мождане ударе од када се налази у притворској јединици трибунала, рекао је Дарко Младић.

„Тај налаз руши закључке њихових лекара да је Младић добро и стаблно“, рекао је његов син.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је јуче од судског већа да одбије захтев Младићеве одбране да одложи изрицање првостепене пресуде, које је заказано за 22. новембар, ради утврђивања његове процесне способности.

У одговору на захтев одбране, хашко тужилаштво тврди да браниоци нису навели никакве доказе за своју тврдњу да је „по мишљењу медицинских професионалаца дошло до значајног погоршања стања Младићевог мозга“ и да би због тога генерал могао бити „неспособан да учествује“ у процесу.

Претходно је одбрана Младића затражила објаву целокупне медицинске документације, као и дозволу да га прегледају наши лекари и дају стручно мишљење, због чега су и затражили одлагање изрицања пресуде.

Младић, који је био врховни командант Војске Републике Српске, оптужен је за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине од 1992. до 1995. године

Влада Србије недавно је на захтев његових бранилаца и породице дала гаранције за Младићево пуштање на привремену слободу из притвора Хашког трибунала ради лечења, а одговор Хага се и даље чека.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ХАОС НА АУТО-ПУТУ КОД НИША: Преврнуо се шлепер – У ТОКУ ЈЕ СПАСАВАЊЕ ВОЗАЧА!

(ВИДЕО) БИВШИ ЧЛАН ИЛУМИНАТА ОТКРИО ДУГО СКРИВАНУ ТАЈНУ: У случају светске катастрофе ових 5.000 људи ће да…

ДОДИК: Или ће БиХ поштовати Дејтонски споразум, или расписујемо референдум (ВИДЕО)

Вулин: Снажан резервни састав важан у одбрани земље

 

 

 

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat