Sputnik/ Vladimir Trefilov
Русија Свет

Симоњанова о акцијама ФБИ: Слобода говора се преврће у гробу

Коментаришући информације о саслушању у ФБИ бившег запосленог у Спутњику, главна уредница агенције Спутњик Маргарита Симоњан је изразила уверење да би се, уколико се против агенције врши истрага, сличне мере могле предузети и против америчких новинара у Русији.

„Нема сумње да ће Русија одговорити на истрагу ФБИ на исти начин и одмах ће почети да проверава рад америчких новинара у Москви. Све ово је више него одвратно. Слобода говора се преврће у гробу. Убили су је они који су је измислили“, изјавила је Симоњанова за Спутњик.

Портал „Јаху њуз“, позивајући се на анонимне изворе, саопштио да је амерички Федерални истражни биро саслушао бившег запосленог у Спутњику Ендрјуа Фајнберга у оквиру истраге о томе да агенција наводно ради као орган руске пропаганде што је у супротности са америчким Законом о страним агенцијама (ФАРА). Међутим, портал тврди да је ФБИ добио приступ радној преписци Спутњика од Фајнберга и још једног бившег запосленог у вашингтонској редакцији агенције Џозефа Џона Фионде.

Сам ФБИ није одговорио на Спутњиков званични захтев са питањем да ли Биро спроводи истрагу против новинске агенције.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Линта: Инсистирати на питањима које Грабар Китаровићева заобилази

Бошко Обрадовић зове Вука Јеремића и Сашу Радуловића у коалицију

БУГАРКЕ ЏЕПАРЕ ПО БЕОГРАДУ: Организоване банде харају по српској престоници

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat