news-front.info
Регион

Сијарто: Мађарска ће учинити све да убрза приступање Србије

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто поручио је да ће Мађарска уложити максималне напоре како би убрзала процес приступања Србије Европској унији.

Сијарто је то рекао после састанка са министрима спољних послова три земље Вишеградске групе – Чешке, Пољске и Словачке, као и представницима влада Бугарске, Хрватске, Грчке, Словеније, Румуније и Србије, коју је представљала министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Сијарто је, говорећи о Западном Балкану, указао да би проширење ЕУ требало убрзати „као најбољи начин да се савладају тензије у региону”.

ХАЈКА ДРУГОСРБИЈАНСКИХ МЕДИЈА ПРОТИВ АРНОА ГУЈОНА СЕ НАСТАВЉА: ,,Вајс“ извређао Француза који помаже Србима на Косову

„Мађарска види политичке, економске и безбедносне ризике уколико ЕУ не успе да убрза проширење, а Мађарска ће уложити максималне напоре да убрза процес приступања Србије”, истакао је шеф мађарске дипломатије, преноси МТИ.

Сијарто је нагласио да снага ЕУ лежи – у снажној централној и југоисточној Европи.

„Немамо се чега стидети кад је реч о оснаживању ЕУ”, рекао је он на заједничкој конференцији на новинаре.

НИКО НЕ ЗНА ГДЕ СУ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ САМОУБИЦЕ ПРАЉКА! Тело злочинца у тајности враћају у Хрватску?!

Такође је казао да је, постижући привредни раст изнад просека ЕУ, централна Европа умногоме допринела опоравку Европе, истакавши да тај регион има оправдане основе за очекивања у погледу ЕУ укључујући одржавање Шенген зоне и убрзање даљих европских интеграција.

У очекивања од ЕУ убројао је и помоћ у гарантовању енергетске безбедности централне Европе, изразивши очекивање да ће ЕУ помоћи у диверзификовању енергетских извора јер су, како је закључио, потребне нове руте за транспорт енергије како би се постигао помак по питању енергетске безбедности.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ирачки војни лекари на обуци у Нишу

Дачић: Бомбардовање Србије је злочин над народом

Столтенберг: Поштујемо то што Србија не жели у НАТО

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
27°
Wed
28°
Thu
29°
Fri